Zlatna pirueta Zagreba

Charlene Guignard i Marco Fabbri osvojili Piruetu, Vrdoljak izborio EP

Hina

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

 Kazahstanac Denis Ten i ruski sportski par Jevgenija Tarasova i Vladimir Morozov osvojili su zlato na 48. Zlatnoj pirueti Zagreba, dok je hrvatski klizač Nicholas Vrdoljak izborio nastup na Europskom prvenstvu u siječnju u Slovačkoj



 Kazahstanac Denis Ten i ruski sportski par Jevgenija Tarasova i Vladimir Morozov osvojili su zlato na 48. Zlatnoj pirueti Zagreba, dok je hrvatski klizač Nicholas Vrdoljak izborio nastup na Europskom prvenstvu u siječnju u Slovačkoj.


Ten (276,39) je srebrnog Amerikanca Adama Rippona ostavio iza sebe s čak 40 bodova zaostatka i tako obranio prošlogodišnju pobjedu u Ledenoj. Brončani je Rus Adian Pitkejev, dok je hrvatski klizač, još uvijek junior, Nicholas Vrdoljak ukupno 10. sa 181,80 bodova čime je izborio nastup na seniorskom Europskom prvenstvu u siječnju u Slovačkoj.


“Presretan sam. Doskočio sam sve skokove, izveo svoj najbolji program i sa zadovoljstvom ću predstavljati Hrvatsku na EP-u,” rekao je Vrdoljak.




Treći par Europe imao je najbolji kratki program, no ne i slobodni (2. ocjena), no svejedno su ukupni pobjednici sa 192,22 boda. Iza sebe su ostavili sunarodnjake Kristinu Astahovu i Alekseja Rogonova (183,88) koji nisu uspjeli obraniti prošlogodišnju pobjedu. Brončani su Amerikanci, Tarah Kayne i Daniel O’Shea koji su imali najbolji slobodni program i sa šestog mjesta skočili na postolje (174,96). Hrvatski par Lana Petranović i Michael Lueck završio je kao 10. popravivši se za jedno mjesto (106,94).


“Odlično je bilo nastupiti pred zagrebačkom publikom i ponosna sam što smo baš ovdje ostvarili osobni rekord. Mi zajedno kližemo tek šest mjeseci i tek sada je pred nama pravi posao. U veljači ćemo pokušati izboriti nastup na SP-u – rekla je Lana.