Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Spojleri

video Pogodio je dosad sve u Game of Thronesu: Najšokantnija scena osme sezone slamat će srca

Čuveni Frikidoctor dosad je otkrio mnoge tajne GoT-a / Screenshot YouTube
Čuveni Frikidoctor dosad je otkrio mnoge tajne GoT-a / Screenshot YouTube
Autor:
Objavljeno: 9. rujan 2018. u 14:17 2018-09-09T14:17:18+02:00

Doznao sam da se ta scena snimala punih pet dana. Riječ je o, zasigurno, najvećem zapletu koji nas očekuje u finalnoj sezoni, objašnjava Frikidoctor

RIJEKA Španjolski youtuber Frikidoctor dobro je poznat svima koji razvijaju teorije o Game of Thronesu, megapopularnoj seriji HBO-a, snimljenoj po seriji romana The Song of Ice and Fire George R. R. Martina.

Dok traje napeto iščekivanje do finalne, osme sezone serije, koja je odavno nastavila radnju puno dalje od izvornog Martinovog materijala, čiji se novi papirnati nastavak iščekuje već sedam godina, gomilaju se i teorije o tome kako će cijela priča završiti.

Frikidoctor s popriličnom sigurnošću smatra da je to konačno prokljuvio, a ključ svega, kaže, je u velikoj, supertajnoj sceni koja je u rimskim ruinama Italice, blizu španjolske Sevilje, snimana punih pet dana. Rimska Italica producentima GoT-a poslužila je kao lokacija Dragonpita, još u sedmoj sezoni.

Sve se odvijalo pod dosad nezapamćenim mjerama sigurnosti, kako bi se izbjegli bilo kakvi leakovi. HBO je u tome pred ovu sezonu, za razliku od ranijih godina bio poprilično uspješan. Malo je toga konkretnog iscurilo. Riječima samog Frikidoctora: „Osiguranje je bilo čvršće od vijka na podmornici”.

On je do pred malo razvijao teoriju da se u Dragonpitu snimala scena krunjenja novog vladara kralja sedam kraljevina. No, sad je promijenio mišljenje, a kad je on u nešto toliko siguran, dosad se pokazalo, valja mu vjerovati. Frikidoctor je, naime, u potpunosti točno pogodio velik dio radnje sedme sezone Game of Thronesa.

Ne treba posebno upozoravati da slijede masivni spojleri, tako da vam je ovo zadnji trenutak da odustanete od daljnjeg čitanja.

Foto HBO promo

Što Frikidoctor misli da se u Dragonpitu odigralo?

- Suđenje! I to ne bilo čije suđenje, već suđenje Tyrionu Lannisteru! Misterija je napokon razriješena, uvjeren je Frikidoctor.

Smatra, štoviše, da se Tyrionu sudi zbog izdaje.

- Da, da, žao mi je što to moram reći, ali Tyrion je izdajica, ističe.

Foto HBO promo

Ranije je Frikidoctor snimio video u kojem je razvijao teoriju da bi i Sansa i Tyrion mogli biti izdajnici, no sad priznaje da je pogriješio u pogledu Sanse. Ona neće izdati Starkove, ali Tyrion je taj koji će izdati svoju kraljicu Daenerys Targaryen.

O Tyrionovoj izdaji doznat će se u velikoj sceni u kojoj sudjeluje pet likova: Jon Snow, Sansa, Arya, Daenerys i Tyrion.

- Doznao sam da se ta scena snimala punih pet dana. Riječ je o, zasigurno, najvećem zapletu koji nas očekuje u finalnoj sezoni, objašnjava.

A što će biti najšokantniji trenutak, koji će definirati sezonu? Tyrionova smrt, dakako! Nakon suđenja, slijedi dijeljenje pravde, a dobro je poznato što čeka izdajice u svijetu Game of Thronesa.

Izazvat će to šok, nevjericu, tugu... Trenutak koji će slamati srca. Tyrionova smrt, smatra, bit će taj gorak dio slatko-gorkog kraja serije, kakvog za svoje čedo već dugo najavljuje sam George R. R. Martin.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.