Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
25. siječnja 2020.
Tri desetljeća prijateljstva

Spielberg se dirljivim riječima oprostio od Lustiga: Ostao sam slomljena srca, a evo kad me je Branko ostavio bez riječi

FOTO/Flickr
FOTO/Flickr
Autor:
Objavljeno: 15. studeni 2019. u 13:51 2019-11-15T13:51:18+01:00

"Ostao sam slomljena srca primivši vijest o Brankovoj smrti...", započeo je Spielberg.

Slavni redatelj Steven Spielberg dirljivim se riječima oprostio od prijatelja i suradnika Branka Lustiga koji je producirao njegov hit "Schindlerova lista", prenosi Variety

"Ostao sam slomljena srca primivši vijest o Brankovoj smrti i moje misli uz njegovu obitelj i prijatelje. Kad smo se prvi put sreli zbog razgovora o Schindlerovoj listi, inzistirao je na tome da su njegove nagrade za film nebitne i da je njegova kvalifikacija za rad na filmu jednostavna i jedinstvena. Zasukao je rukav i otkrio numeričku tetovažu iz Auschwitza - ostavio me bez riječi i naše divno prijateljstvo od gotovo tri desetljeća rođeno je u tom intimnom trenutku", izjavio je Spielberg.. 

"Nastalo iz horora holokausta, njegovo osobno putovanje trijumf je nade i odlučnosti, priča kakvoj mogu težiti djeca iz danas nezamislivih uvjeta", zaključio je te dodao da će mu silno nedostajati. 

Kao dječak, Lustig je bio zarobljenik koncentracijskog logora Auschwitz i Bergen - Belsen tijekom Drugog svjetskog rata. "Schindlerova lista" prati priču Oskara Schindlera, njemačkog biznismena koji je spasio živote više od tisuću Židova tijekom holokausta, zapošljavajući ih u svojim tvornicama. 

Lustig je Oscara za "Schindlerovu listu" donirao Memorijalnom muzeju "Yad Vashem" u Jeruzalemu. Sa Spielbergom je pokrenuo projekt "Shoah" koji je zabilježio svjedočenja više od 50.000 preživjelih žrtava holokausta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.