Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Gdje sa zlatnim kipićem?

Kupaonica i dnevna soba kao stvorene za Oscara

Sandra Bullock svog Oscara dala je sinu, a Clooney ga drži u uredu
Sandra Bullock svog Oscara dala je sinu, a Clooney ga drži u uredu
Autor:
Objavljeno: 26. veljača 2014. u 22:42 2014-02-26T22:42:48+01:00

Clooney ga drži u uredu, Blanchett u muzeju, Jennifer Hudson na zidu, a Bullock na čuvanju kod sina

Zlatna, 34 centimetra visoka figura viteza koji stoji na roli filma i drži križarski mač poznatija kao Oscar, najpopularnije je i najomiljenije priznanje u svijetu filma. S obzirom na njegovu vrijednost, očekivalo bi se da će ga njegovi vlasnici čuvati na posebnim mjestima, no, sudeći po priznanjima nekih od njih, čini se da tome ipak nije tako.

Do sada je dodijeljeno 2.809 Oscara, a mnogi od njihovih vlasnika odlučili su ih izložiti na tradicionalnim mjestima kao što je dnevni boravak, gdje svoj kipić čuva Charlize Theron. Očekivano je mjesto za takve nagrade i ured gdje svoja dva Oscara drži slavni glumac i redatelj George Clooney. Neki su, s druge strane, dragocjeno priznanje smjestili na posebno mjesto. Nagradu koju je osvojila za ulogu u filmu »Dreamgirls« glumica Jennifer Hudson tako čuva u posebnom zidu.

– To je zapravo skriveni zid koji vodi u moj futuristički ured, otkrila je Hudson. Cate Blanchett koja je Oscara za najbolju sporednu ženska ulogu u filmu »Avijatičar« osvojila 2005. godine, prije koju je godinu izjavila kako njezin trofej nema stalno mjesto prebivališta, već putuje s njom i njenom obitelji. Danas je njezin odgovor nešto drukčiji. Australska glumica koja bi ovog puta mogla dobiti Oscara za najbolju glavnu glumicu, za ulogu u filmu »Jasmine French«, prvu nagradu sada čuva na jednom posebnom mjestu.

– Moj je Oscar u filmskom muzeju u Melbourneu. Svako toliko platim ulaznicu i odem ga pogledati, otkrila je 44-godišnja filmska zvijezda. Poznato je i da glumica Emma Thompson kojoj su Oscara donijele uloge u filmovima »Howards End« i »Razum i osjećaji«, svoje zlatne kipiće čuva u kupaonici u svome domu u Londonu.

– Da ne bi ispalo da sam bezobrazna, treba znati da mi je kupaonica puna vrijednih predmeta. To je bitno mjesto za mene. Zahod u prizemlju mjesto je na koje odlaze svi moji gosti, otkrila je poznata britanska glumica.

Njezina kolegica Sandra Bullock svoj je zlatni kipić, osvojen 2010. godine za glavnu žensku ulogu ulogu u sportskoj drami »Priča o prvaku«, prepustila osobi od povjerenja – svome sinu Louisu.
– Pustit ću ga da vam on kaže gdje je ako to želi, ali to je njegova nagrada i on zna gdje je, rekla je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Prelazak na DVBT-T2 signal ne znači da morate kupovati novi televizor ili prijemnik
Novi sustav odašiljanja televizijskog signala pred vratima

Prelazak na DVBT-T2 signal ne znači da morate kupovati novi televizor ili prijemnik