Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
Memoar "Ja"

Elton John se prisjeća ludih trenutaka: Zbog droge zamijenio velikog glazbenika s vrtlarom

FOTO/Flickr
FOTO/Flickr
Autor:
Objavljeno: 23. studeni 2019. u 8:42 2019-11-23T08:42:03+01:00

Usput je dao i savjet svim mladim glazbenicima.

Glazbenik Elton John se otvorio o tome kako mu je bivši gitarist Beatlesa, George Harrison, pomogao tijekom njegove dugogodišnje borbe protiv ovisnosti o drogama. John je u razgovoru za jutarnju radijsku emisiju (Virgin Radio Breakfast) kazao da mu je Harrison pomogao kada je bio na vrhuncu ovisnosti.

O tom je periodu glazbenik pisao i u svom memoaru "Ja". U knjizi se prisjeća da je "preoteo" nastup Rolling Stonesima dok je bio na kokainu te trenutka kada je zamijenio Boba Dylana za svog vrtlara.

Voditelj emisije, Evans, pitao je Johna koji je najbolji savjet što mu je dao Harrison. "Prestani stavljati taj puder pod nos", kazao je John prije nego li je proslavio dvadeset i devetu godinu bez droge.

"Prošlo je dvadeset i devet godina. Nos je još uvijek ovdje!", kazao je John. Usput je dao i nekoliko savjeta mladim glazbenicima koji su na početku svoje karijere. "Morate nastupati uživo. Ako želiet imati karijeru, prodaja albuma će ići gore i dolje, a ljudi su prevrtljivi", objasnio je glazbenik dodajući da je zbilja važno nastupati uživo, prenosi NME.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.