Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Tri puta deložirana

Nastasia Urbano: Od manekenke svjetskog glasa do beskućnice

screenshot / Corriere
screenshot / Corriere
Autor:
Objavljeno: 6. veljača 2019. u 17:05 2019-02-06T17:05:00+01:00

Bila je ikona svjetske mode 80-ih godina. Izašla je na naslovnici španjolskog izdanja časopisa Vogue. A zatim se udala za čovjeka koji je potrošio sav njen novac...

Nekad je bila slavna manekenka, a danas je beskućnica koja živi na ulicama Barcelone. Riječ je o 57-godišnjoj Nastasiji Urbano, piše Il Corriere della Sera.  

Nakon što je prve mankenske korake učinila u Barceloni, Nastasia je otputovala u New York 1981. kako bi započela karijeru prožetu uspjesima.

U dobi od samo 20 godina nakon što je radila s fotografom Fabriziom Ferrijem u Milanu postala je jedno od najpoznatijih lica svijeta mode 80-ih godina te je radila za vrhunsku agenciju Ford. 

Radila je za poznate marke kao što su Revlon i Yves Saint Laurent da bi 1981. izašla na naslovnici španjolskog izdanja časopisa Vogue. 

'Večerala sam jednom prilikom s Jackom Nicholsonom, drugi put s Andyjem Warholom, izašla sam s Romanom Polanskim i Harrisonom Forddom, a ljetovala sam s Melanie Griffith. Imala sam sve što se poželjeti može, živjela sam poput kraljice', ispričala je Nastasia Urbano za list El Periodico. 

Upravljanje svojim novcem (zarađivala je milijun dolara svakih 20 dana) povjerila je jednom bankaru, koji je zatim postao njezin suprug. 

'Trošio je moj novac. Bila sam zaljubljena, imala sam povjerenja u njega, uostalom ako ne vjeruješ osobi koju voliš - kome da vjeruješ? Ja sam uvijek sve plaćala, neprestano sam ispunjavala čekove', ispričala je Nastasia Urbano. Tako je Nastasia ostala bez novca i na kraju bez krova nad glavom. 

'Jedina dobra stvar iz te veze su moja djeca, sve ostalo je bilo grozno', zaključuje Nastasia Urbano.

Danas je bivša manekenka prisiljena spavati na ulicama Barcelone, gdje nastoji zaraditi za goli život radeći najteže poslove. Ti joj poslovi ne omogućuju redovno plaćanje najma stana ili sobe te je  zadnjih godina tri puta deložirana. 

Nakon njenog nedavnog apela nešto se ipak pokrenulo. Naime, voditeljica jedne modne agencije izašla joj je ususret: 'Organiziramo radionice za buduće manekenke i milsim da bi Nastasia Urbano mogla podučavati poslu djevojke koje sada čine svoje prve manekenske korake'. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.