Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Gitaristički virtuoz

Vlatko Stefanovski u Pogonu kulture

Foto: Damir Škomrlj
Foto: Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 20. ožujak 2017. u 22:13 2017-03-20T22:13:38+01:00

ZAGREB Vlatko Stefanovski, jedan od najvećih gitarističkih virtuoza s ovih prostora, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u subotu, 1. travnja, dok će dan ranije, 31. ožujka nastupiti u riječkom Pogonu kulture. Već 40 godina gitara je njegov suputnik, a u tom periodu Vlatko Stefanovski se istaknuo kao vrsni instrumentalist.

Vješto kombinirajući etno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues, Stefanovski stvara prekrasne zvučne pejzaže u prebogatom opusu duge karijere. Posljednjih nekoliko godina Stefanovski je stvarao glazbu za film i kazalište, te je svirao i snimao širom svijeta s vrhunskim izvođačima.

Među njima su Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg s kojima dijeli projekt Kings of String, nizozemski gitarist Jan Akkerman, a pozornicu je dijelio s značajnim svjetskim orkestrima kao što su Londonski simfonijski orkestar, filharmonijom Monte Carla ili bečkim Tonkunstler orkestrom. Cijena ulaznice za zagrebački koncert u pretprodaji iznosi 110 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 130 kuna.

Za ulaznicu na riječki koncert bit će potrebno izdvojiti 90 kuna u pretprodaji te 110 kuna na ulazu. Ulaznice za koncert u Pogonu kulture moguće je kupiti u The Beertiji, Dallas music shopu, Croatia records music shopu, na web-stranici www.entrio.hr te u sustavu Entrija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.