Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. listopada 2019.
Kastavke najbolje

Razglednica 7: Ženska klapa Kastav na prestižnoj manifestaciji u Lisinskom

Razglednica 7: Ženska klapa Kastav na prestižnoj manifestaciji u Lisinskom
Razglednica 7: Ženska klapa Kastav na prestižnoj manifestaciji u Lisinskom
Autor:
Objavljeno: 5. svibanj 2018. u 10:04 2018-05-05T10:04:49+02:00

Razglednica 7 je središnja manifestacija kulturno-umjetničkog stvaralaštva i amaterizma Hrvatske. Program predstavlja svojevrsni best of 980 kulturno-umjetničkih udruga Hrvatske koje broje 1.657 sekcija s više od 80.000 članova

RIJEKA Ženska klapa Kastav, pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, u nedjelju, 6. svibnja u 19 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu sudjelovat će na Razglednici 7. Riječ je o središnjoj nacionalnoj manifestaciji kulturno-umjetničkog stvaralaštva i amaterizma Republike Hrvatske, koja se održava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Predstavit će najbolja ostvarenja naše zemlje postignutih na deset različitih manifestacija od državnog značaja, koje su tijekom 2017. godine održane u organizaciji i pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture. Na taj način, program Razglednice 7 predstavlja svojevrsni best of 980 kulturno-umjetničkih udruga Hrvatske koje broje 1.657 sekcija s više od 80.000 članova.

I Teatar Scena Rijeka

Ženska klapa Kastav svoj je nastup na prestižnoj manifestaciji izborila prošle godine osvojenim prvim mjestom u Kategoriji slobodnih stilova i žanrova na 14. susretu malih vokalnih sastava Hrvatske u Bjelovaru. Pored ženske klape Kastav u programu Razglednice 7, pod redateljskom palicom Marija Kovača nastupit će: Teatar Scena Rijeka, Plesni klub st.ART Karlovac, KUD Pleter Dugopolje, KUD Preporod Dugo Selo, Tamburaško društvo Ferdo Livadić Samobor, Tamburaški sastav KUD-a Preporod Dugo Selo, Hrvatsko pjevačko društvo Lipa Osijek, Vokalno-instrumentalni sastav Jane Velika Gorica, Gradska limena glazba Petrinja, Orkestar mandolinista i gitarista te Harmonikaški orkestar Hrvatskog grafičkog glazbenog društva Sloga Zagreb.

U programu će također biti interpretirana poezija nagrađenih autorica Sanje Benko i Maje Cvek, dok će nagrađeni prozni i dramski radovi Sandre Halt-Ćuže, Antonija Devića i Ane Narandžić biti dostupni na webu www.hrsk.hr. U foajeu posjetitelji će moći pogledati izložbu radova Likovne udruge Emanuel Vidović iz Splita i autorica Gabrijele Prpić i Marije Grabar.

Vrijedno stvaralaštvo

U okviru programa bit će održan i Dan otvorenih vrata u prigodi 70. obljetnice Hrvatskog sabora kulture, koja se obilježava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike i Ministarstva kulture. Ovo vrlo značajno gostovanje ženske klape Kastav, kojim će na najvišoj nacionalnoj razini biti predstavljeno bogato i vrijedno kulturno-umjetničko stvaralaštvo i amaterizam našeg kraja, bit će ostvareno uz financijsku potporu Grada Kastva i Primorsko-goranske županije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.