Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Nedjelja u HKD-u

Princ sevdaha: Božo Vrećo premijerno pred riječkom publikom

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 26. studeni 2015. u 15:04 2015-11-26T15:04:51+01:00

Vrećo se ističe po mnogočemu – jedinstvenom glasu, karizmi, nesvakidašnjoj scenskoj pojavi, osebujnom stilu i emocijama

RIJEKA Nakon rasprodanog koncerta u zagrebačkoj Močvari te uoči skandinavske turneje, princ sevdaha Božo Vrećo posjetit će i Rijeku. Njegovo premijerno koncertno gostovanje u Rijeci, na kojem će predstaviti album »Moj sevdah« bit će održano u nedjelju 29. studenoga u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u organizaciji Distune promotiona.

Mladi i respektabilni izvođač sevdalinki rođen je u Foči, a kako bi ostvario svoj san i pjevao sevdah, preselio se u Sarajevo, meku sevdaha. Njegov sevdah je po mnogočemu poseban, iskren, star, a mlad, vječan i živ, njegov i naš.

Ovaj princ sevdaha se ističe po mnogočemu – po prelijepom jedinstvenom glasu koji odzvanja još dugo, dugo nakon što ga čujete, po karizmatičnosti, po nesvakidašnjoj scenskoj pojavi, osebujnom stilu i emocijama kojima puni slušatelje svaki put kada zapjeva.

Druženje u subotu u Dallasu

U subotu, dan uoči koncerta, Vrećo će biti poseban gost Dallas music shopa Rijeka. Od 14 sati svi će njegovi obožavatelji imati priliku za neformalno upoznavanje, kupovinu CD-a, dobivanje autograma ili pak fotkanje. Njegov album bit će moguće kupiti i na koncertu.

– Meni je bilo bitno da ne budem muškarac na sceni dok pjevam žensku pjesmu. Želim da svaka žena osjeti tu ženu u meni, a muškarci mušku komponentu. Super je što ja funkcioniram kao takva osoba. Nadilazim muško-ženske razlike jer mislim da smo svi i jedno i drugo, samo što se većinu svog života stidimo da budemo i jedno i drugo, jer smo ograničeni poslom, porodicom, karijerom. Međutim, meni sevdah upravo daje slobodu da budem i žena. Da imam svilenu kaftan haljinu u kojoj se mogu vrtiti, koja je bajkovita. Nikada ne bih promijenio spol jer to ne bih bio ja. Moja me mama, u stvari, nikada nije odgajala da budem neko drugi. Znala je koga je rodila i uvijek mi je govorila »budi to što jesi i prati svoje srce«, a ja to i radim, zaključuje Vrećo.

Ulaznice za koncert po cijeni od 65 kuna u pretprodaji i 85 kuna na dan nastupa, moguće je kupiti u Dallas music shopu u Rijeci te u sustavu MojeKarte.hr. Početak nastupa zakazan je za 20 sati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.