Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
25. siječnja 2020.
Magic Musical

Mia Negovetić: Mjuzikl mi je oduvijek bio želja

Foto: Marko Gracin
Foto: Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 28. rujan 2017. u 23:08 2017-09-28T23:08:19+02:00

Jako mi je drago biti dio ovog projekta jer predstavlja novo iskustvo za mene, a osim toga, oduvijek mi je bila želja spojiti glumu, ples i pjevanje, a to sve ovdje mogu dobiti. A i super je ekipa! kaže talentirana Riječanka

Magic Musical putuje u Zagreb! Nakon što je krajem 2015. uspješno premijerno prikazan pred riječkom publikom, dvojezični mjuzikl za djecu ove će jeseni dobiti novu, izmijenjenu i obogaćenu inačicu koja će premijeru imati 18. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Nova verzija donosi i nove glumce pa će tako Tamaru Dorčić u glavnoj ženskoj ulozi zamijeniti Mia Negovetić kojoj je ovo prva kazališna uloga.

– Magic musical vol. 1 postavili smo kao lijep materijal za učenje engleskog jezika uz dramu, koji je nastao suradnjom Studija Maraton i škole stranih jezika Linguae. No, onda smo zaključili da predstavu moramo proširiti jer je ispala predobro. Tada sam počeo intenzivnije surađivati s obitelji Negovetić i Mijom koja je sada stipendistica Studija Maraton te pohađa program Mjuzikl. Tako se prirodno, instinktivno, dogodilo da krenemo u proširenje mjuzikla.

Zbog Mije smo dodali potpuno novi karakter predstavi. U ulozi Sestrice je Anamaria Brižan, naša Maratonka koja se lijepo razvija, glumica Nataša Tepša i malena Lorena Vulić su mravi, a tu su i plesačice, male Flameice, otkrio je producent mjuzikla Olja Dešić iz Studija Maraton i dodao kako pripremaju spektakl koji će biti bogato produciran, uz puno disnijevske glazbe koju će uživo izvoditi Orkestar mladih glazbenika sastavljen od studenata Muzičke akademije, kojim će on ravnati uz pomoć mladog dirigenta Mare Rice.

Glazbena čarolija

U izvornoj verziji priču su napisali Tamara Dorčić i mađioničar Andrej Škedel, a sada su priču i dramaturgiju obogatili redatelj David Petrović i producent Olja Dešić. Videomaterijale koji su vrlo važan dio predstave radi Branimir Rogoznjan, light dizajn u Lisinskom radi Riječanin Sven Jelović, scenografiju i kostimografiju potpisuje Nisa Hrvatin Petrović, dok je nova članica ekipe Martina Hrlić Rogić iz plesne grupe Flame koja je zadužena za koreografiju. Upravo se u prostorijama Flamea, kao i u dvorani Hotela Neboder, održavaju probe. Make up je pak kreacija Romane Poropat.

Pjevajući pamtljive refrene u originalnim pjesmama Olje Dešića, djeca mogu naučiti mnoge riječi i fraze za najrazličitije situacije. U ovom zabavnom šou u kojem se govori i pjeva na hrvatskom i engleskom jeziku, traže se skriveni objekti i tragovi čarobnoga štapića koji je negdje izgubio Čarobnjak (David Petrović). Bez štapića on je i bez svojih moći... Mia Negovetić u ulozi je Malog Diva koji upoznaje Čarobnjaka i pomaže mu u traganju.

Tu je i Sestrica (Anamaria Brižan) na koju je Čarobnjak jednom prilikom slučajno bacio magiju i smanjio je do veličine mrava. U tom umanjeno-uvećanom svijetu pratimo i njezine misli, probleme i pjesme. Prijatelji su joj mravi: Travko (Nataša Tepša) i Mravko (osmogodišnja Lorena Vulić). Čarobnjak i Mali Div ne vide mrave i Sestricu pa nastaju mnoge komične situacije...

Isprepletanje jezika

Hrvatski i engleski jezik u predstavi se u potpunosti isprepleću.
– U jednoj rečenici govori se oba jezika. Nije to prijevod, to je nešto što će djeca i odrasli razumjeti bez obzira znaju li engleski ili ne. Mjuzikl je tako pisan da se potpuno gubi osjećaj dvojezičnosti. Nakon premijere u Lisinskom koji nam je gotovo koproducent, u planu su i gostovanja, u Rijeci, a sljedećeg ljeta i diljem Hrvatske, a objavit ćemo i CD na kojem će biti radio priča i songovi, dodao je Dešić.

Novopečena kazališna glumica Mia Negovetić ovim je angažmanom i više nego oduševljena.
– Bila sam jako sretna kad su me pozvali da dođem glumiti u Magic musical. Probe su odlične, puno je zabave, smijeha, glazba i koreografije su odlične i sve nam super ide. Jako mi je drago biti dio ovog projekta jer predstavlja novo iskustvo za mene, a osim toga, oduvijek mi je bila želja spojiti glumu, ples i pjevanje, a to sve ovdje mogu dobiti.

A i super je ekipa! Bit ove predstave je da strani jezik, u ovom slučaju engleski, otvara mnoga vrata. Fora je što je predstava na dva jezika jer će djeca kad budu slušala engleski zapamtiti neke riječi, nešto će naučiti... Sve će biti jako zabavno. Radujem se i mislim da ću imati pozitivnu tremu uoči premijere, otkrila nam je Mia dodavši kako je među malim plesačicama u mjuziklu i njezina mlađa sestra Lana koja inače pleše u Ri Danceu.

Super ekipa

Novopečenu srednjoškolku, učenicu prvog razreda Prve riječke hrvatske gimnazije, ovom smo prigodom upitali i za njezinu glazbenu karijeru jer nam je, kao što znamo, mlada Riječanka najpoznatija upravo po svome pjevačkom talentu.

– Trenutno radimo na autorskim pjesmama, a što se nastupa u zadnje vrijeme tiče, izdvojila bih onaj u Lisinskom gdje sam gostovala na koncertu »Sretan rođendan, naredniče Pepper!« kao i nastup u HNK Ivana pl. Zajca zajedno s Vannom i Damirom Kedžom. Snimala sam i »Generala« u kojem sam imala ulogu mlađe sestre generala Gotovine.

U studiju sam snimila i pjesmu »Bajka«, Sandra Bastiančića, povodom humanitarne akcije Sve za našu djecu. U ožujku sam bila u Americi, radila sam s Mattom Squireom koji je radio s Arianom Grande i s Danom Richardsom koji je gitarist One Directiona kao i s producentima iz Švedske. Sve to se događalo u New Yorku, Baltimoreu, Washingtonu, Los Angelesu, a producenti iz Švedske su došli u Hrvatsku. Sa svima mi je bilo jako lijepo i zabavno surađivati, sudjelujući u izradi pjesama koje će uskoro, nadam se, biti objavljene. Super su ekipa, zaključila je Mia.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.