Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Kastav Blues Festival u Matuljima

Glazba za sva vremena Zdenke Kovačićek i Eddija Martina

Eddi Martin / Foto Roni BRMALJ
Eddi Martin / Foto Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 5. kolovoz 2011. u 23:15 2011-08-05T23:15:00+02:00

MATULJI Pjevačica Zdenka Kovačiček i njezin prateći bend te britanski bluzer Eddie Martin nastupili su u petak navečer pred brojnom publikom ispred zgrade Općine Matulji gdje je održana druga večer ovogodišnjeg Kastav Blues Festivala. Popularna »žena za sva vremena« sa članovima svog benda – Brankom Bogunovićem – Pifom, Tomasom Krkačem, Nevenom Mijačem i Krešom Randićem održala je koncert, osvojivši srca matuljske publike izvedbama poznatih hitova besmrtne Janis Joplin. 

 Prije legendarne Zdenke Kovačiček, odličnom svirkom brojnoj publici u centru Matulja predstavio se Britanac Eddie Martin, »bijeli čovjek s dušom za blues«, koji je tijekom svog jednosatnog nastupa oduševio izvedbama nekih od klasika blues glazbe, od Leadbellya, Muddy Watersa do Roberta Johnsona. 

    Uz neke od pjesama sa svog najnovijeg albuma, Martin je u Matuljima odsvirao neke od pjesama koje su pridonijele popularizaciji bluesa u Engleskoj i svijetu, poput »Shake Your Hips« koju su između ostalih obradili i Rolling Stonesi. Martinu se na dvije pjesme pridružio i odlični bostonski svirač usne harmonike Keith Dunn, koji je s britanskim bluzerom odsvirao »I Just Wanna Make Love To You« Muddy Watersa, koju je zajedno s njima otpjevala i matuljska publika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.