Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. studenoga 2019.
Sevdalinke

foto Dupkom puna dvorana: Četvrti ''Susret u sevdahu'' održan u HKD-u na Sušaku

Foto M. Gracin
Foto M. Gracin
Autor:
Objavljeno: 7. veljača 2018. u 21:56 2018-02-07T21:56:00+01:00

RIJEKA - Četvrti »Susret u sevdahu« održan u HKD-u na Sušaku privukao je veliki broj ljubitelja te vrste glazbenog izričaja, te je tako dvorana bila dupkom puna. Susret je održan u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a u organizaciji Kulturnog društva Bošnjaka i prijatelja »Ljiljan« te pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH, Grada Kastva i Primorsko-goranske županije. Prigodnim govorom mnogobrojnoj publici obratio se predsjednik KD Ljiljan profesor Zlatan Bakalović te predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine za Grad Rijeku dr. sc. Mensur Ferhatović.

Čast da otvori 4. »Susret u sevdahu« pripala je ansamblu Šadrvan KD Ljiljan, koji je svojim izvođenjem poznatih sevdalinki poput »Kraj pendžera Jusuf stari« osvojio publiku.

F0702MG1

Kao posebni gosti večeri nastupili su kantautor i vrsni giratist Šehad Komić, koji je publici »dodirnuo dušu« između ostalog i izvedbom pjesme »Ili me ljubi ili me ubi«, te vrsni »14 Strings Duo« kojeg čine Andrej Rogić i Nenad Ban.

F0702MG4

Atmosferu u dvorani posebno je zagrijala vrsna pjevačica Milka Čakarun Lenac, koja je svojom interpretacijom sevdalinki, posebno one » Jesenje lišće već opalo je« osvojila srca svih onih koji vole sevdah, a dušu je publici posebno razgalila interpretacijom pjesme »Noćas mi srce pati«. Bila je to doista prava večer sevdaha, za dušu.

F0702MG5

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.