Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
20. veljače 2019.
Ususret Glazbenom vrtuljku

Dječji mikrofon za mlade talente

Antonela Doko / Snimio Damir ŠKOMRLJ / NL arhiva
Antonela Doko / Snimio Damir ŠKOMRLJ / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 31. kolovoz 2016. u 16:59 2016-08-31T16:59:27+02:00

RIJEKA Kreativno-edukativni centar »Glazbeni vrtuljak« u Rijeci i ove godine organizira pjevačko natjecanje za djecu – Dječji mikrofon. Riječ je o natjecanju u pjevanju namijenjenom pjevački nadarenoj djeci i mladima.

– Osnovna ideja je osigurati pjevački nadarenoj djeci, djeci zaljubljenoj u pjesmu i pjevanje priliku da pokažu svoje talente i sposobnosti, da se uz glazbu druže, ali i da osjete natjecateljski duh, te sklope nova prijateljstva, poručuje organizatorica Suzana Štefanić. Ovogodišnji Dječji mikrofon bit će održan u petak i subotu, 2. i 3. rujna u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku s početkom u 19 sati. Prijavljeno je 47 natjecatelja. U petak će nastupiti pjevači u kategoriji do 12 godina, a u subotu pjevači u kategoriji od 13 do 16 godina.  

Samome natjecanju prethodila je ljetna vokalna radionica, također pod organizacijom  Glazbenog vrtuljka koja je počela 22. kolovoza, a završava danas. Voditelji individualnih satova na radionici bili su vokalni treneri Katarina Jurić i Dino Antonić dok su grupne satove vodile Ana Matušan i Suzana Štefanić, a scenski pokret Ana Cvitak.

Vokalna radionica namijenjena je natjecateljima kako bi se što bolje mogli pripremiti za natjecanje, ali i svima ostalima koji žele poraditi na svom glasu.  Obje večeri sastoje se od natjecateljskog djela u kojem svaki solist pjeva jednu pjesmu i revijalnog djela na kojem nastupaju glazbeni gosti, a za vrijeme kojeg stručni žiri odlučuje o pobjednicima.

Gosti na revijalnom djelu su sve popularnija pjevačica Antonela Doko, Cristina Lubiana, prošlogodišnja pobjednica Dječjeg mikrofona, OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, Abracadabra band, te Fran i Karlo Barjaktarić. Voditeljice programa su Jelena Fabijan i Nikolina Tomljanović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Poduzetnik u Zabi pronašao banku-partnera