Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 1
Sutra: 19° 19° 1
14. listopada 2019.
Završilo pjevačko natjecanje

Dječji mikrofon: Svi su klinci pobjednici!

Aleksandra Jug Matić i Kristina Lubiana / Foto Roni BRMALJ
Aleksandra Jug Matić i Kristina Lubiana / Foto Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 4. rujan 2015. u 23:18 2015-09-04T23:18:00+02:00

Prva nagrada stručnog žirija pripala je Kristini Lubiana, drugo mjesto zauzela je Karla Pupis, dok je trećeplasiran Toni Mataić koji je osvojio i vrijednu nagradu publike

RIJEKA U raspjevanom HKD-u na Sušaku održana je druga, ujedno i završna večer drugog Dječjeg mikrofona. Prva nagrada stručnog žirija pripala je Kristini Lubiana, drugo mjesto zauzela je Karla Pupis, dok je trećeplasiran Toni Mataić koji je osvojio i vrijednu nagradu publike. Žiri je dodijelio i nagradu za najbolji scenski nastup koja je pripala Lauri Vidović, a najbolja izvođačica u kategoriji do 10 godina je Dinela Kazalac. Izvrsna Medea Market Sindik osvojila je nagradu na najbolju interpretaciju. 

Osim njih, sinoć su nastupili i Dora Bokulić, Nina Abramović Dimec, Anja Štefančić, Lara Stolčić, Romina Peti, Maja Pilepić, Antonia Glumac, Roberta Rezg Brown, Gabrijela Tibljaš, Nina Radović, Lea Topol, Nicole Nastić, Natali Radovčić, Tara Mamula i Lara Radović.

Tešku odluku o tome tko su najbolji među najboljim mladim pjevačkim talentima Primorja i Istre morao je donijeti stručni žiri u kojem su bili: profesorica glazbe, dirigentica i predsjednica KEC-a Glazbeni vrtuljak Aleksandra Matić, glazbeni urednik Radio Rijeke Albert Petrović, profesorica glazbene kulture i voditeljica PZM-a Josip Kaplan i RKZ-a Val Doris Kovačić, direktor festivala Mali veliki mikrofon u Buzetu Alan Poropat te mladi pjevač Antonio Krištofić. Dok je žiri odlučivao o najboljima, publika je mogla uživati u revijalnom dijelu programa u sklopu kojeg su nastupili: Antonio Krištofić, prošlogodišnja pobjednica Dječjeg mikrofona Mia Negovetić, vokalna skupina Octachord te plesačice OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica. 

Natjecanje u pjevanju u organizaciji kreativno-edukativnog centra Glazbeni vrtuljak, namijenjeno je pjevački nadarenoj djeci i mladima. Jedinstvena manifestacija koja se održala drugu godinu za redom mladima je pružila priliku da pokažu svoj talent, da se uz glazbu druže, osjete natjecateljski duh i sklope nova prijateljstva. Program je vodila Jelena Fabijan, a prisutnima se na početku večeri obratila i organizatorica natjecanja Suzana Štefanić. Kao i polufinalna večer, i sinoćnja je otvorena, i zatvorena, izvedbom pjesme »Po notama pjesma plovi« koju su izveli sudionici ljetne vokalne radionice u organizaciji Glazbenog vrtuljka. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.