Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.
HNK Zajc

Božo Vrećo: Jedinstveni interpretator i autor sevdalinki vraća se u Rijeku

Foto: Damir Škomrlj
Foto: Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 14. ožujak 2017. u 14:46 2017-03-14T14:46:58+01:00

Njegova muško-ženska dualnost iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, njegovu a capella interpretaciju sevdalinki čini istinski emotivnim doživljajem

RIJEKA Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo 18. travnja održat će solistički koncert u riječkom HNK Ivana pl. Zajca s početkom u 20 sati. Božo Vrećo regionalna je, europska i svjetska glazbena senzacija, a njegova muško-ženska dualnost iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, njegovu a capella interpretaciju sevdalinki čini istinski emotivnim doživljajem.

Vrećo je do sada je objavio četiri studijska albuma, a ovog će ljeta predstaviti peti nosač zvuka »Božo Vrećo – live in Paris«, snimku live koncerta iz pariškog Théâtre Le Palace.

Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko je navrata izjavio da je njegova najveća iskopina bila sevdah, »onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem«.

U repertoar riječkog koncerta, uz tradicionalne sevdalinke, Vrećo će uvrstiti i autorske sevdalinke, a na nastupu će mu se pridružiti i sjajni glazbeni gosti: Miro Navračić (harmonika) i Marko Louis (klavir, tarabuk).

Koncert producira Tomislav Kašljević. Ulaznice za koncert u pretprodaji je moguće kupiti na blagajni HNK Ivana pl. Zajca i u sustavu Eventima, u nekoliko cjenovnih kategorija: parter i mezzanin lože – 150 kuna, 1. kat lože – 140 kuna, 2. kat lože – 130 kuna, balkon – 120 kuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.