Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.

Daniel Rafaelić podnio ostavku u HAVC-u: Sam je to tražio, a zašto - za sada ostaje tajna

snimio Denis Lovrović
snimio Denis Lovrović
Autor:
Objavljeno: 13. veljača 2019. u 10:38 2019-02-13T10:38:02+01:00

Trebao bi ostati v.d. do izbora novog ravnatelja. Daniel Rafaelić je prije dvije godine na vodeće mjesto u HAVC-u došao nakon Hrvoja Hribara, koji je s tog mjesta morao otići zbog nepovoljnog mišljenja Državne revizije.

Daniel Rafaelić, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, iznenada je na polovini mandata podnio ostavku, javio je HRT. S obzirom na to da je otputovao na filmski festival u Berlinu, još se nagađa o razlozima njegove ostavke, a najavio je kako će o svemu govoriti nakon povratka s Berlinala.

U njegovom madatu donesen je Zakona o audiovizualnim djelatnostima, pri čemu se najviše zauzimao za sprečavanje sukoba interesa. Imao je i potporu Ministarstva kulture. Rafaelić je od Upravnog odbora tražio razrješenje iz osobnih razloga.

Trebao bi ostati v.d. do izbora novog ravnatelja. Daniel Rafaelić je prije dvije godine na vodeće mjesto u HAVC-u došao nakon Hrvoja Hribara, koji je s tog mjesta morao otići zbog nepovoljnog mišljenja Državne revizije. DORH je na kraju utvrdio da ne postoji sumnja u Hribarovu kaznenu odgovornost.

Kao razlog Rafaelićeve ostavke portal Dnevnik.hr navodi stalne trzavice s većinom članova Audiovizualnog vijeća HAVC-a koji su se protivili novom Zakonu o filmu i novonametnutoj disciplini u financiranju projekata.
 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.