HKD na Sušaku

Plesna skupina Flame izvela predstavu »Problem boem«

Danijela Bauk

Život nije mjuzikl i treba ga sagledati iz različitih kutova, a ovoga puta je to učinjeno preko limenog šanka najdraže birtije – riječi su Martine Hrlić Rogić, koreografkinje i režiserke predstave



RIJEKA  Život nije mjuzikl i treba ga sagledati iz različitih kutova, a ovoga puta je to učinjeno preko limenog šanka najdraže birtije – riječi su Martine Hrlić Rogić, koreografkinje i režiserke predstave »Problem boem« što je poznata riječka plesna skupina Flame izvela u srijedu pred brojnom publikom u HKD-u na Sušaku.


– U blizini naše plesne dvorane se nalazi birtija, nama vrlo draga, koja je u ovoj predstavi bila dio inspiracije. Naime, dovoljno je reći da je stalan gost iste izjavio da se nalazimo u hrvatskom Montmartru… Puno je jednostavnije ispričati priču kroz glumačku interpretaciju jer se ista riječima direktno prenosi publici dok se kroz plesne pokrete ostavlja prostora za slobodno otkrivanje simbola samih pokreta. Budući je tema samog boema vrlo kompleksna odlučila sam da će David Petrović glumačkom izvedbom upoznati publiku s njegovim načinom života i razmišljanjem, a da će zadatak plesača biti prikaz emocija i životnih situacija kojih se boem David prisjeća pišući svoje memoare, objasnila je Martina Hrlić Rogić.



Predstava »Problem boem« je presjek sjećanja boema Davida. Prikazuje vrlo zanimljive komadiće njegova raspuštenog života i ističe svo bogatstvo i siromaštvo boemštine kao nečiji izbor ili nuždu, stoji u programu predstave podjeljene na nekoliko scena – »Boem David«, »Život«, »Smrt«, »Pijanka«, »Prkos«, »La bouteille (boca)«, »Ljubav«, »Slobodna ljubav« i »Boem David«.




Šesta je to predstava plesne grupe Flame, prva u kojoj uz plesače – Borna Babić, Antonia Bašković, Slađana Gogić, Martina Hrlić Rogić, Anita Jakirčević, Damjan Mrakovčić, Kristina Paunovski, Maša Piljić, Dajana Rosatti, Gorana Stumpf, Iva Valčić i Petra Zoričić – priču priča i glumac David Petrović, glumac Gradskog kazališta lutaka Rijeka.