Treća godina zaredom

Zagrebačka filharmonija opet ima novogodišnji koncert u Salzburgu

Kim Cuculić

NL arhiva

NL arhiva



ZAGREB Orkestar Zagrebačke filharmonije i u ovo će novogodišnje jutro, 1. siječnja 2018., treću godinu zaredom nastupiti u Salzburgu, gdje će pod ravnanjem svojeg šefa dirigenta Davida Danzmayra održati novogodišnji koncert, uz mali odmak od očekivanih valcera i polki prema orkestralnim i zborskim skladbama.


»Istovremeno s bečkim novogodišnjim koncertom, naš će orkestar u Velikoj sali salzburškog Festspielhausa održati koncert pred austrijskom publikom koja je u posljednje dvije godine pokazala da je tradicija novogodišnjih koncerata, po uzoru na onaj bečki, u Austriji i dalje jaka i prisutna«, stoji u najavi koncerta.


Osim nezaobilaznih novogodišnjih melodija iz skladateljskog pera obitelji Strauss: »Na lijepom plavom Dunavu«, »Tik-tak« i »Annen« polke, »Carmen kvadrilje« i »Ruža s juga«, maestro Danzmayr, rođen i odgajan u glazbenom Salzburgu, unio je i dašak salzburške novogodišnje tradicije u program – odmak od očekivanih novogodišnjih valcera i polki prema orkestralnim i zborskim skladbama iz Verdijevih i Wagnerovih opera.