Inicijativa kulturalnih studija

RIJEKA GORI Što su ove godine za svoj mali, ali srčani festival pripremili u IKS-u?

Portal Novilist.hr

Rijeka gori

Rijeka gori



RIJEKA Ove godine Inicijativa kulturalnih studija otvara drugi po redu Rijeka gori festival u mjesecu lipnju, kojim simbolično obilježavaju 50. obljetnicu Stonewall pobuna i mjesec ponosa.  


Tijekom dvodnevnoga programa slavit će se drag kulturu na informativan i zabavan način, uz naglasak na njeno sporo, ali sigurno afirmiranje na hrvatskoj sceni.


Događanja će se odvijati 14. i 15. lipnja u Dnevnom boravku, Klubu mladih i Klubu Crkva, a ulaz je besplatan.




Book caffee Dnevni boravak (Ciottina ul. 12a) 14. lipnja u 19 sati poslužit će kao galerijski prostor čiji će zidovi pričati o njujorškoj pobuni u Stonewall Innu, ali i tradiciji povorki ponosa u Hrvatskoj te će ugostiti zanimljive predavače na javnoj tribini, uključujući drage gposte iz Udruge Lori te Haus of Moonia.


Nakon pub kvi(r)za i warm up-a u Klubu mladih 15. lipnja, s početkom u 19 sati, događanja se sele u svima poznati Klub Crkva u Ružićevoj ulici u 22 sata. Tamo posjetitelje čekaju nove mlade nade zagrebačke drag scene Haus of Moonia koji će svojim izgledom i performansom sigurno oduševiti prisutne.


Poslije nastupa, do jutra će sve prisutne rasplesati Kasja & Gaia, dvije novopečene selektorice na domaćoj sceni. 


Gaia kao jedna od pokretačica programskog pravca za mlade u Klubu Kotač pod nazivom PowerTape, uzdrmat će posjtetitelje svojom mračnom selekcijom. Tu je i Kasja koja je mjesec dana prije odradila svoj prvi debitantski i uspješni petosatni set u Klubu Život pa će to pokušati prenijeti i u Crkveni ambijent.


– Očekujte nešto novo, očekujte žene! Znati što vas čeka je nemoguće, jedino što vam možemo reći je da nećete ostati razočarani/e, osjećajte se slobodno obući, izgledati, biti što i tko god, a mržnju ostavite na vratima, poručuju organizatori.


Projekt je financiran od strane Studentskog kulturnog centra u Rijeci