Godišnja priznanja

Nenad Bach, Robert Funčić i Jovanka Bukvić-Josie dobitnici nagrada HGU-a

Ivana Kocijan

Nenad Bach, cijenjeni riječki skladatelj, glazbeni producent i izvođač s newyorškom adresom, bit će nagrađen povodom 40 godina umjetničkog rada i značajnog doprinosa glazbenoj sceni i promicanju hrvatske glazbe u svijetu



RIJEKA Josipa Lisac, Nenad Bach, Robert Funčić, Hladno pivo, Mladen Magud i Jovanka Bukvić-Josie – dobitnici su godišnjih priznanja Hrvatske glazbene unije za 2017. godinu.


Troje nagrađenih dolazi iz Rijeke. Jovanka Bukvić-Josie, voditeljica riječkog glazbenog dućana Dallas Music Shop, male riječke glazbene oaze koja je nedavno proslavila dva desetljeća rada, bit će nagrađena za doprinos promicanju hrvatske glazbe. Nenad Bach, cijenjeni riječki skladatelj, glazbeni producent i izvođač s newyorškom adresom, bit će nagrađen povodom 40 godina umjetničkog rada i značajnog doprinosa glazbenoj sceni i promicanju hrvatske glazbe u svijetu.


Riječki skladatelj i glazbeni producent Robert Funčić priznanje HGU-a dobit će povodom 40 godina umjetničkog rada i značajnog doprinosa glazbenoj sceni.Među nagrađenima je i legendarna zagrebačka pjevačka diva Josipa Lisac koja je postala dobitnicom godišnjeg priznanja Hrvatske glazbene unije povodom 50 godina javnog umjetničkog glazbenog djelovanja, za izniman doprinos hrvatskoj glazbi.

Priznanjem HGU-a u kategoriji grupa bit će nagrađena popularna zagrebačka grupa Hladno pivo povodom 30 godina javnog umjetničkog glazbenog djelovanja što će proslaviti sljedeće godine serijom koncerata, od kojih će prva dva biti održana u ožujku u Zagrebu.




Priznanjem HGU-a za doprinos glazbenoj struci posthumno se nagrađuje Mladen Magud, splitski gitarist i studijski glazbenik, za značajan doprinos hrvatskoj glazbi.


Prepoznavanje rada i nagrađivanje članova ali i drugih pojedinaca i grupa koji doprinose razvoju struke, dio je dugogodišnje prakse HGU-a koji već niz godina nagrađuje fizičke i pravne osobe, posebno zaslužne za ostvarivanje ciljeva Unije. U proteklih dvadeset godina dodijeljeno je 160 nagrada. Dodjela ovogodišnjih nagrada, o čijim je dobitnicima odlučivao Glavni odbor HGU-a, bit će održana tijekom proslave 25. obljetnice Hrvatske glazbene unije u Zagrebu, 7. prosinca u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.