Festival Tobogan

Ljetni glazbeni piknik u Parku Vladimira Nazora

Ivana Kocijan

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler

Brojna publika svih generacija, a prvenstveno najmlađi, uživali su dječjim ljetnim radostima



RIJEKA U Parku Vladimira Nazora jučer je održan koncert Dječjeg zbora Kap i njihovog posebnog gosta – riječkog rokera Damira Urbana. Jedinstveno glazbeno događanje koje je sinoć u parku pored Prirodoslovnog muzeja okupilo vjerojatno najviše djece ikad, održano je u sklopu drugog izdanja Festivala Tobogan i sastavni je dio Ljeta u prijestolnici koje organizira Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture.


Veselo društvo mladih riječkih zaljubljenika u zborsko pjevanje prvi je srpanjski ponedjeljak pretvorilo u fantastičan piknik ispunjen pjesmom i druženjem. Brojna publika svih generacija, ali prvenstveno najmlađi, uživali su u glazbi, druženju, igri, valjanju po travi i sličnim dječjim ljetnim radostima.





Dječji zbor Kap, osnovan u veljači prošle godine u sklopu Udruge Pjevački zbor mladih Josip Kaplan iz Rijeke, broji 25 članova u dobi od 7 do 12 godina i dosad je ostvario brojne uspjehe. Pod vodstvom Franke Zlatić i Nike Mančić te uz instrumentalnu podršku Judite Plazonić na klaviru, Anamarije Martinčić na violini i Anite Primorac na udaraljkama, simpatični su zboristi odradili nastup koji će zasigurno još dugo pamtiti. Najatraktivniji dio koncerta svakako su bili dueti s Damirom Urbanom. Zajedno s poznatim riječkim glazbenikom izveli su njegove hitove »Priđi mi bliže« i »Astronaut« koju je na traženje publike otpjevao dvaput.



Nakon koncerta posjetitelji se, srećom, nisu odmah razbježali, već se druženje u parku nastavilo u odličnom raspoloženju.