Raznolik program

CeKaPe zove na Ljetnu školu pisanja: Bogat izbor radionica

Kim Cuculić

Ilustracija / Snimio Marko GRACIN / NL arhiva

Ilustracija / Snimio Marko GRACIN / NL arhiva

Centar za kreativno pisanje iz Zagreba poziva na petu Ljetnu školu pisanja, što će od 22. do 29. kolovoza biti održana u Malom domu Sušak na Platku



ZAGREB Centar za kreativno pisanje iz Zagreba poziva na petu Ljetnu školu pisanja, što će od 22. do 29. kolovoza biti održana u Malom domu Sušak na Platku.


I ovogodišnja ljetna škola pisanja nudi bogat izbor radionica i raznolik književno-zabavni program. Nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha, i ove godine iz Splita dolaze dva pisca i voditelja radionica kreativnog pisanja u Splitu i Zagrebu: Renato Baretić vodit će radionicu proznog pisanja, a Nebojša Lujanović radionicu kratke priče.


Tu su i CeKaPe-ovi voditelji Tomislav Kuzmanović na radionici književnog prevođenja, Sanja Kovačević pisat će s polaznicima scenarije, Aleksandra Starčević naučit će polaznike kako postaviti i pisati kvalitetne tekstove za blog, a prvi put u ljetnoj školi višestruko nagrađivani dramski pisci Ivana Sajko i Dubravko Mihanović pomoći će polaznicima u pisanju dramskih tekstova.




U večernjim satima, i ove će godine polaznici sudjelovati u nizu književnih igara i izazova, a pozvani su i gosti koji će polaznicima govoriti o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja. Zoran Žmirić, Davor Mandić, Alen Kapidžić, Zoran Ferić, Jelena Zlatar, samo su neka od imena koja će gostovati u večernjim satima.


Na završnoj produkciji čitat će se tekstovi polaznika, a uz glumce Teatra Gaudeamus bit će zatvorena peta ljetna škola pisanja. Prijave se vrše na www.cekape.com, mailom ili telefonom.