Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Riječke ljetne noći

foto Slavlje na Ljetnoj pozornici: Na "Aidi" više od 1.700 gledatelja

Snimio Marin ANIČIĆ
Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 20. srpanj 2017. u 22:28 2017-07-20T22:28:00+02:00

Predstava nastala u koprodukciji HNK-a Ivana pl. Zajca i Festivala Opatija privukla je velik broj posjetitelja i bila je praktički rasprodana

OPATIJA Premijeru Verdijeve »Aide« na Ljetnoj pozornici u Opatiji sinoć je pratilo više od 1.700 gledatelja! Predstava nastala u koprodukciji HNK-a Ivana pl. Zajca i Festivala Opatija privukla je velik broj posjetitelja i bila je praktički rasprodana.

K207am4
Opera Aida na Ljetnoj pozornici / Snimio Marin ANIČIĆ

Tragičnu operu o ljubavi i domoljublju, pod dirigentskim vodstvom maestra Tibora Bogányija te u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića, izveli su solisti međunarodne karijere predvođeni primadonom Kristinom Kolar u naslovnoj ulozi, uz orkestar i zbor Opere i ansambl Baleta HNK-a Ivana pl. Zajca te članove Akademskog zbora Muzičke akademije u Puli.

Uz Kristinu Kolar nastupili su Luka Ortar, Amanda Stojović, Renzo Zulian, Slavko Sekulić, Robert Kolar, Olga Kaminska i Marko Fortunato. Raskošne, zlatne kostime kreirala je Sandra Dekanić, a opatijsku Ljetnu pozornicu scenografski je osmislio Dalibor Laginja. Dizajn svjetla potpisuje Dalibor Fugošić, koreografiju Selma Banich, a video Marin Lukanović.

Trosatna predstava izvedena je u sklopu Riječkih ljetnih noći i obilježavanja 60 godina opatijske Ljetne pozornice.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.