Četvrta godina zaredom

Ri Teatar – KUC Kalvarija priređuje projekt “Svakog tjedna – premijera jedna”

P. N.

Ri Teatar – Kulturni centar Kalvarija i četvrtu godinu zaredom priređuje  projekt »Svakog tjedna – premijera jedna«, i to 9, 16. i 23. travnja u 20 sati, s reprizama dan kasnije. Ove godine će to biti omnibus predstava koju radi devet redatelja i 24 glumica i glumaca



RIJEKA Ri Teatar – Kulturni centar Kalvarija i četvrtu godinu zaredom priređuje  projekt »Svakog tjedna – premijera jedna«, i to 9, 16. i 23. travnja u 20 sati, s reprizama dan kasnije. Ove godine će to biti omnibus predstava koju radi devet redatelja i 24 glumica i glumaca.


Naziv cijelog projekta je »Devet/tri«, a središnje mjesto radnje svih devet epizoda je muzej, dok je jedini lik koji je poveznica u epizodama zaštitar u muzeju (igra ga Tomislav  Vičević). Žanrovski projekt  nije određen, pa se redatelji upuštaju u razne kazališne žanrove  – komediju, satiru, apsurd, dramu…


Posljednjeg vikenda u travnju priređuje se veliki finale svih devet epizoda. Bit će to spektakl u tri čina (s pauzama između njih).




U protekle  tri godine u sklopu projekta  »Svakog tjedna – premijera  jedna« izvedeno je 11 novih naslova. Angažirano je više od 70 mladih glumaca, pisaca, snimatelja, scenografa, kostimografa, koreografa itd.  i možda nije nevažno napomenuti da su sve predstave financirane iz vlastitih sredstava Ri Teatra – od izrade scenografije, kostima, do plakata – kažu organizatori. Sve premijere i reprize bile su rasprodane, a čak sedam naslova i dalje je na repertoaru u Kulturnom centru Kalvarija i na gostovanjima širom Hrvatske.