Kuća Arko

Posebna izvedba predstave Hoerspiel u čast Anti Perkoviću

Davor Mandić



Posebna izvedba predstave Pavlice Bajsić Brazzoduro »Hoerspiel: Anti Perkoviću u spomen« održat će se u zagrebačkoj kući Arko u nedjelju, 9. travnja u 17 sati i u 19 sati te u ponedjeljak, 10. travnja u 17.30 sati.


Kako je to svojedobno rekao Ante Perković, predstava »Hoerspiel« nas prije svega uči da ponovo otkrivamo slušanje.


– Ne samo radijskih sadržaja, nego i drugih ljudi i riječi i značenja i zvukova koji su oko nas, ali smo ih prestali primjećivati. Zbog ovog vremena u kojem je slika toliko dominantna, mi najčešće uši gotovo i ne koristimo. Zato kroz »Hoerspiel« mi pokušavamo ljudima otvoriti taj prostor maštanja, prostor interpretacije, prostor zamišljanja stvari koje čuju – rekao je Perković u emisiji Radio studenta »Abeceda nezavisne kulture« 28. prosinca 2015.




Predstavu izvode: Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Ivana Rushaidat, Dino Brazzoduro, Ljubica Letinić, Matija Antolić, Ivan Zelić/Ivor Plužarić, Jasmina Bojić/Nina Bajsić, Pavlica Bajsić Brazzoduro, uz snimku glasa Ante Perkovića.


Dramaturgiju i režiju potpisuje Pavlica Bajsić Brazzoduro, oblikovanje zvuka Dino Brazzoduro, Ivan Zelić i Ljubica Letinić, oblikovanje svjetla Marino Frankola, grafičko oblikovanje Jadranko Marjanović Mare, filmove Dalibor Barić, a producent je Multimedijalna koliba.


Ljubica Letinić Perkovića opisuje kao svestranog umjetnika, profinjenog intelektualca 21. stoljeća, dubokog i kompleksnog, istančanog i impresivnog, pisca, pjesnika, glazbenika i interpretatora, glumca, performera, novinara, kritičara i kroničara.


– Sjevernjački analitičan, južnjački neuhvatljiv, blag u duhu, on sam, Ante, u sebi je objedinjavao mnoštvo suprotnosti. Skroman, a velik, dosljedan vlastitim moralnim i estetskim načelima, što god je radio, radio je sam i radio je sav, odmjeren, a potpuno posvećen. Sve što za Antom ostaje, u prostorima preklapanja medija i žanrova, svjedočanstvo je očaravajuće igre u neumornoj potrazi za novim izrazima.


Rock-sastavi, rani i kasniji, albumi s bendom Djeca, kantautorski solo albumi, autoironični i konceptualni, kompaktni diskovi i vinil-ploča, spotovi, performansi, radiofonijski teatar, kazališne izvedbe, istaknuto mjesto u skupini Montažstroj iz uvjerenja da umjetnost treba provocirati, ili u predstavi Hoerspiel, iz vjere da nas umjetnost može izliječiti – kaže Letinić.Ulaz je 60 kuna, uz obaveznu rezervaciju na 098/614-626 ili [email protected]. Sav prihod predstave ide u humanitarne svrhe.