Snimka predstave

»Pinocchio« na slovenskoj i talijanskoj televiziji

Kim Cuculić



RIJEKA » Nakon nekoliko uspješnih susreta ravnateljice Talijanske drame HNK-a Ivana pl. Zajca Leonore Surian, predsjednika Comunita Autogestita Costiera della Nazionalita Italiana (Samoupravne obalne zajednice talijanske manjine) Alberta Scheriania i urednika talijanskog programa TV Koper Roberta Apollonia, postignut je važan dogovor o suradnji ove tri institucije.


Njime je osigurano da ova obnovljena i sinergijska suradnja dobije na istinskoj kvaliteti, a usmjerena je prvenstveno na širi doseg produkcija jedinog stalnog kazališnog ansambla talijanske manjine Hrvatske i Slovenije. Ova suradnja pokazat će svoje rezultate, između ostalog, već 12. veljače u kazalištu Koper, na izvedbi predstave »E se invece di Pinocchio…« Elvie Nacinovich za učenike talijanskih škola u Sloveniji.


Naime, ove tri organizacije u međusobnoj su suradnji omogućile televizijsko snimanje predstave, koju će emitirati i TV Koper i Regionalni Ured RAI Friuli Venezia Giulia. Snimak predstave bit će dostupan i online na web stranici TV Koper. Ovo je samo prvi korak u realizaciji sporazuma koji predviđa i druge zanimljive projekte.