Prva postava oduševila

Nakon tri desetljeća “Audicija” osvojila Riječane

Sandy Uran

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Legendarna predstava na turneji po Hrvatskoj čini se da obara rekorde gledanosti. Što ne čudi jer tko može odoliti njihovom šarmu kad na osebujan način, tipično za njih dakako, govore o Čehovljevom »Galebu«, brzoj pošti u BIH, dva Hamleta, o hrani koja je glavna ishrana ili na upit - Što imate od škola? Odgovaraju - Čitam!



RIJEKA Riječki štovatelji popularne »Audicije« došli su na svoje.  Jest da su morali »čameći čekati«, kao što bi rekao Marinko Ćutuk,  više desetljeća no isplatilo im se. Doživjeli su novo izdanje predstave čiji se skečevi u društvu rado prepričavaju.


Dupkom puna dvoravna Centra Zamet  u petak navečer ugostila je originalnu prvu postavu nekadašnje kultne sarajevske »Audicije«. Kako je interes publike bio velik  u prodaju je pušten dodatni broj ulaznica, premda nisu bile jeftine, što govori u prilog tome koliko su Riječani bili željni humora.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA





Podsjetimo. Predstava »Audicija« nastala je u prosincu 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.


Tadašnji akteri »Audicije« Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Admir Glamočak, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević, Mladen Nelević, Haris Burina i Željko Ninčić nakon trideset i tri godine odlučili su se ponovno okupiti.


I nisu pogriješili. To je pun pogodak. Legendarna predstava na turneji po Hrvatskoj čini se da obara rekorde gledanosti. Što ne čudi jer tko može odoliti njihovom šarmu kad na osebujan način, tipično za njih dakako, govore o Čehovljevom »Galebu«, brzoj pošti u BIH, dva Hamleta, o hrani koja je glavna ishrana ili na upit – Što imate od škola? Odgovaraju – Čitam!.


Tako su, naime, tijekom večeri govorili  Mima Šiš, Čakija, Bogoljub Šaulić, Mustafa Sudžuk, Roki, Davor Stevanović i čuveni Profesor. Dobro nam znani likovi. Nakon tri desetljeća »Audicija« je osvojila Riječane. A kako smijehu i aplauzima nije bilo kraja možemo zaključiti Rokijevom legendarnom poštapalicom »A što ne bi mogli?!«.