Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 2n
Sutra: 12° 12° 2n
22. veljače 2019.
Višegodišnji rad

Mini festival "Inkluzivne scene": Otvorenje uz "Solo za Nereju"

Foto: Marko Gracin
Foto: Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 24. svibanj 2017. u 10:18 2017-05-24T10:18:51+02:00

RIJEKA Drugi po redu mini-festival »Inkluzivne scene« bit će održan u četvrtak, 25. svibnja, u HKD-u na Sušaku u 19 sati. Ovaj program pokrenuo je Integrirani kolektiv za istraživanje pokreta u suradnji s Plesnom grupom Magija (Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka).

Programom se nastavlja višegodišnji rad u polju inkluzije osoba s invaliditetom u suvremenom plesu. Ideja festivala nastala je iz želje i potrebe za uspostavljanjem zajedničkog konteksta kroz okupljanje izvedbi na jednom mjestu sa zajedničkom publikom, s ciljem razmjene praksi, iskustava, problema, ideja i utopija.

Umjetničke voditeljice festivala su Iva Nerina Sibila i Gordana Svetopetrić, a pokrovitelj je Grad Rijeka. U 19 sati bit će izveden »Solo za Nereju«, a u 19.30 suvremena plesna predstava »Reci mi« koja je nastala u suradnji Plesne grupe Magija iz Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka s Udrugom gluhih i nagluhih PGŽ-a Rijeka i OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica. U 20.15 sati slijedi cjelovečernja inkluzivna plesna predstava »Bez (voznog)reda«, dok u 21.15 slijedi naslov »Nukleon«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S pet zvjezdica napunite sezonu brzo, lako i jednostavno