NETA

Međunarodni uspjeh: Nagrađena predstava Senke Bulić “Dama s kamelijama”

Davor Mandić

Foto:  Goran Perojević

Foto: Goran Perojević



Predstava »Dama s kamelijama« u režiji Senke Bulić i produkciji Kazališta Hotel Bulić nagrađena je na osmom festivalu NETA (New European Theatre Action), koji je ove godine održan u okviru Međunarodnog festivala malih teatarskih formi u Vraci u Bugarskoj.


Predstava je prema obrazloženju žirija nagrađena kao suvremen, inovativan i uspješan kazališni projekt. Uz Senku Bulić u predstavi glumi i Stipe Kostanić. Autor scenografije i glazbe je Tomislav Ćurković, oblikovatelj svjetla je Nikša Mrkonjić, a tona Branimir Božak. – »Damu  s kamelijama« po romanu Alexandra Dumasa Sina adaptirali smo na intimističku duo dramu.


U našoj adaptaciji ovog teksta iz dramskog tkiva komada izdvojili smo likove i dijalog Armanda Duvala i Marguerite Gautier te ljubavnu dramu odricanja od voljene osobe pokazali u tom zgusnutom obliku. Strasti su u ovoj drami pokazane ogoljenijima.




Budući da je priča više nego poznata, činilo nam se opravdanim pokazati je ne kao projekciju, nego kao prisjećanje, iz unutarnjeg vremena protagonista, kao intimističku dramu. Stoga mnogo dramaturških rješenja proizlazi iz osobnosti glumaca koji utjelovljuju te likove – izjavila je Senka Bulić.