Upisi do 4. listopada

Malik traži male glumce za predstavu ‘Djeca luke’ po knjizi Zorana Žmirića ‘Riječke rock himne’

Portal Novilist.hr

Djeca luke

Djeca luke



RIJEKA Djeca i mladi, u dobi od 7 do 25 godina, zainteresirani za glumu pozivaju se na upis u kazališnu radionicu Malik. Polaznici će glumiti u predstavi Djeca luke, koju je Denis Kirinčić adaptirala prema knjizi Zorana Žmirića “Riječke rock himne”, a uvrštena je u program Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.


Upisi su otvoreni do petka, 4. listopada, a prijave se zaprimaju na web stranici Malika OVDJE ili na telefon 091 587 32 96.


– Radom na predstavi polaznici će stjecati glumačko-izvedbena znanja i vještine putem različitih vježbi i igara koncentracije, pokreta i govora; znanja o rock i punk glazbe putem pjesama iz knjige “Riječke rock himne” Z. Žmirića; svjesnosti o tijelu, prostoru izvedbe i sebe u prostoru u odnosu na druge sudionike zajedničke dramske igre; vještinu savladavanja i nošenja s tremom od javnog nastupa te razvijati maštovitosti, kreativnosti, samopouzdanja, kritičnosti i samokritičnost, kao i humana moralna načela.




Predstava ima za cilj trajno povezivanje kazališne umjetnosti mladih s lokalitetima Rijeke – kultnim riječkim okupljalištima mladih rockera. Predstava je i istraživanje prepoznatljivosti identiteta grada Rijeke kao grada mladenačke energije i bunta, iskazane putem rock glazbe, pojašnjavaju u Maliku.


Program se odvija u HKD-u na Sušaku i na Molo longu.