Izložba u sklopu festivala Photori

U sklopu festivala Photori u Rijeci otvara se izložba “Fotografkinje izvan domovine”

Davor Mandić

Rad Anne Sircove

Rad Anne Sircove

Kako kaže kustosica izložbe Lavoslava Benčić riječ je o izložbi fotografije i videa koja povezuje devet autorica, vrlo različitih u pristupu i oblikovanju fotografskog izraza



RIJEKA Izložba »Fotografkinje izvan domovine« bit će otvorena u četvrtak, 6. rujna u Muzeju grada Rijeke u 20 sati u kontekstu riječkog festivala fotografije Photori.


Kako kaže kustosica izložbe Lavoslava Benčić riječ je o izložbi fotografije i videa koja povezuje devet autorica, vrlo različitih u pristupu i oblikovanju fotografskog izraza.


– Njihova je bitna poveznica da su zbog obrazovanja i obiteljskih razloga napustile svoju domovinu, a njihovo poimanje segmenata nove okoline očito je u izboru djela za ovu izložbu – kaže Benčić.




Predstavit će se: Anna Sircova (Latvija/Danska), Teza Soe (Mijanmar/Engleska), Judy Jheung (Hong Kong/Kanada), Jelena Savić (BiH/Portugal), Beatriz Bajuelos (Kuba/SAD), Julija Naskova (Makedonija/Kina), Nino Bektashashvili (Gruzija, Slovenija), Yuliya Molina (Ukrajina, Hrvatska) i Maria Teresa Scarabello (Italija/Japan).


Photori, Fotografkinje izvan domovine