Izložba

Otvara se izložba “Dodir” Branka Lenića u Galeriji Juraj Klović

Davor Mandić

Ilustracija NL

Ilustracija NL



RIJEKA Riječka Galerija Juraj Klović poziva na otvorenje izložbe Branka Lenića pod nazivom »Dodir – računalna interpretacija slikovnih podataka« u utorak, 5. prosinca u 19 sati.


Riječ je o izložbi računalne grafke, digitalnog printa na raznim podlogama (tekstil, papir, drvo), a o umjetniku likovna kritičarka Višnja Slavica Gabout kaže da je on u svakom pogledu umjetnik suvremenih medija, jer se već niz godina u svojoj umjetnosti koristi videom i računalom da bi stvarnost vizualizirao iz druge perspektive i u drugoj dimenziji te joj zatim dao neko novo značenje.


– Projekt »Dodir« sažima njegova višegodišnja istraživanja konstrukcije medijske slike u računalnoj grafici, gdje je motivska okosnica planinski krajolik. Jer planine za Lenića imaju posebno značenje i on s njima ostvaruje jedan gotovo mitski dodir. Koncept projekta tako je mnogo kompleksniji nego što se čini na prvi pogled, progovarajući o aktualnim temama ma movomedijski način. Strategija slike tu je zasnovana na miješanju i stapanju viđenoga, fotografiranoga i medijski transformiranoga pejzaža – kaže Višnja Slavica Gabout.