'Situacija je složena i napeta'

Izložba skulptura i instalacija Mladena Ivančića u Laurusu

Aleksandra Kućel Ilić

Izložba Mladena Ivančića u galeriji Laurus

Izložba Mladena Ivančića u galeriji Laurus

Na izložbi u galeriji Laurus Mladen Ivančić je izložio skulpture u tehnici keramike kojom se izražava od 2004. godine te nove instalacije u drvu koje prvi put izlaže. Na izložbi se još može vidjeti ambijentalna instalacija »Alati za kultiviranje snova«, naveli su iz P.A.L.-a



LOVRAN  »Situacija je složena i napeta« naziv je izložbe skulptura i instalacija Mladena Ivančića otvorena u lovranskoj galeriji Laurus gdje se može pogledati do 8. prosinca.


Izložba je dio programa Art-Laurus koji vodi i uz savjet galerije osmišljava Umjetnička organizacija P.A.L.


– Na izložbi u galeriji Laurus Mladen Ivančić je izložio skulpture u tehnici keramike kojom se izražava od 2004. godine te nove instalacije u drvu koje prvi put izlaže. Na izložbi se još može vidjeti ambijentalna instalacija »Alati za kultiviranje snova«. Kroz ove radove Ivančić propituje neplemenite, prezrene materijale i predmete (keramika, drvo, miješalica za beton) te ih svojom intervencijom pretvara u artefakte stvarajući instalacije i ambijent začudne atmosfere. Združujući pozlaćenu mješalicu i keramičke, specijalno glazirane lopate sa zatečenim pijaninom u prostoru galerije dobiva jednu novu razinu stvarnosti – naveli su iz P.A.L.-a i pozvali zainteresiranu publiku da razgleda izložbu pod pokroviteljstvom Općine Lovran. 


Izložba, Mladen Ivančić, galerija Laurus, Lovran


Izložba, Mladen Ivančić, galerija Laurus, Lovran