"Da se nikada ne zaboravi"

Izložba fotografija “Srebrenica – Memento” na Korzu

Sanja Gašpert

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Izložba, koja će biti otvorena do 15. srpnja, sastoji se od 20 umjetničkih fotografija, koje kronološki prikazuju stradanje Srebrenice, a koje je za izložbu pripremio Ivan Vranjić



RIJEKA Na riječkom Korzu otvorena je izložba fotografija »Srebrenica – Memento«, kao dio manifestacije »Srebrnica svijetom hodi«, koju organiziraju Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke i Udruga mladih Bošnjaka prijatelja Grada Rijeke i PGŽ-a, uz podršku Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te Kulturnog društva Bošnjaka Ljiljan.


Riječ je o manifestaciji koja se održava sedmu godinu za redom, kojom se odaje počast žrtvama Srebrenice i šalje poruka budućim generacijama: »Da se nikada ne zaboravi«, povodom 23. godišnjice od genocida u Srebrenici, stravičnog zločina u kojem je u samo nekoliko dana ubijeno više od osam tisuća civilnog stanovništva.


Izložba, koja će biti otvorena do 15. srpnja, sastoji se od 20 umjetničkih fotografija, koje kronološki prikazuju stradanje Srebrenice, a koje je za izložbu pripremio Ivan Vranjić.




Većinu fotografija snimili su 1995. godine Ahmet Bajrić Blicko i Esad Lukač, ali dio izložbe čine i novije fotografije Srebrenice, koje je snimio Ivan Vranjić, boraveći u dva navrata u Srebrenici.