Međunarodna kulturna suradnja Istarske županije

Helena Christensen u kolovozu u Puli?

Glas Istre

Izložbu Helene Christensen planiramo postaviti u kolovozu, a sama  je obećala da će se potruditi doći na otvorenje u galeriju »Makina« –  kaže Hassan Abdelghani



PULA  Stavka »Međunarodna suradnja« ovogodišnjeg Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije otkriva jedno atraktivno gostovanje – riječ je o samostalnoj izložbi fotografija Helene Christensen, fotografkinje i jedne od najpopularnijih danskih fotomodela ’90-ih, u  pulskoj galeriji »Makina«, u čijoj organizaciji uz galeriju sudjeluje Umjetnička organizacija »Film i Film« uz županijsku potporu od 10 tisuća  kuna.


– Izložbu Helene Christensen planiramo postaviti u kolovozu, a sama  je obećala da će se potruditi doći na otvorenje u galeriju »Makina« –  kaže Hassan Abdelghani, voditelj te pulske galerije, dodajući da će mu  u organizaciji njenog gostovanja pomoći i njegovi danski prijatelji.


Abdelghani objašnjava da izložba donosi fotografije prirode i ljudi, detalje  Christensenine djedovine u Čileu, s kojim je veže porijeklo s majčine  strane. – Izložba je vrlo tražena i trenutno putuje galerijama, a premijerno je  predstavljanje imala na Copenhagen Climate Summitu 2009. godine.