Četvrti ciklus

Djeca-kustosi pripremaju godišnju izložbu u MMSU-u

Doris Žiković



RIJEKA Četvrti ciklus rada Vijeća mladih Benčić, platforme za kulturno-umjetnički odgoj i obrazovanje djece i mladih, zaokružit će se  izložbom koju su osmislila djeca – sudionici projekta. Otvorenje izložbe bit će 15. siječnja, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Kompleksu Benčić u 18.30 sati.


Djeca će dodijeliti nagradu za najboljeg umjetnika i radnika u kulturi.  Posebnost izložbe jest da je u potpunosti osmišljena od strane polaznika navedenog programa, a cilj je osnažiti djecu, pružajući im priliku i podršku u samostalnoj akciji te omogućavanje stvaranja prostora za uključivanje i komunikaciju sa zajednicom kroz predstavljanje njihova mišljenja i rada u javnosti.


Izložbi prethodi  radionica koja se održava 13. i 14. siječnja, a na kojoj će polaznici preuzeti uloge kustosa i uz podršku mentora  pripremiti izložbu. U ulogama mentora će se osim voditeljica projekta Ivane Golob Mihić i Natali Bosić naći riječki umjetnici Petra Dolenec, Damjan Šporčić, Davor Margan, Bruno Butorac, Davor Popdankovski i Fran Kalčić.