Slikari glazbenici

Davor Gobac u Gradskoj galeriji u Crikvenici postavio svoje “Mazarije”

Franjo Deranja

Nastupao sam sa svojim bendom dosadtriput u Crikvenici, ali mi je iznimno drago i značajno da sadagostujem i kao slikar, – rekao je poznati frontmen grupe „Psihomodopop“



U crikveničkojGradskoj galeriji otvorena je (u petak navečer) izložba slika unovom ciklusu pod nazivom „Slikari glazbenici“, a prvi sepredstavio poznati glazbenik i frontmen grupe „Psihomodo pop“,Davor Gobac.


Gobac se predstavlja s tridesetak slikau akriliku i temperi na platnu i papiru, te u kombiniranoj tehnici, amotive, što ih obrađuje i varira, Darko Glavan je već ranijenazvao „urbanom naivom“. Davor Gobac slikarstvom se – osim uzglazbu, po čemu je poznatiji – zaokuplja i izražava većtridesetak godina, a u njegovu radu uočava se utjecaj pop-arta izšezdesetih godina prošlog stoljeća što je krenuo iz VelikeBritanije i SAD-a.


Tada su se pojavili autori čuvenogaAlana Forda (Max i Bunker) i Cocco Billa (Jacovitti) na koje sepoziva i Gobac, ističući njihov jak utjecaj tijekom svogaodrastanja u urbanom okruženju Novog Zagreba.




– Nastupao sam sa svojim bendom dosadtriput u Crikvenici, ali mi je iznimno drago i značajno da sadagostujem i kao slikar, – rekao je poznati frontmen grupe „Psihomodopop“.


Izložbu slika Davora Gopca pod nazivom„Ouu jeeeee – Moje mazarije“ otvorili su Sanja Škrgatić,ravnateljica Centra za kulturu „Dr. Ivan Kostrenčić“, a oGopcu, kao glazbeniku, govorio je Marin Škrgatić, umjetničkifotograf i jedan od zagrebačkih glazbenika iz razdoblja 1960-ih.


Izložba slika Davora Gopca bit će ucrikveničkoj Gradskoj galeriji otvorena do 2. studenoga.