Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4n
Sutra: 9° 9° 4n
24. siječnja 2020.
Tribina B

blog DARKO PAJIĆ Vrdoljak živi u istospolnoj zajednici

DARKO PAJIĆ Vrdoljak živi u istospolnoj zajednici
DARKO PAJIĆ Vrdoljak živi u istospolnoj zajednici
Autor:
Objavljeno: 11. prosinac 2018. u 7:26 2018-12-11T07:26:00+01:00

Možda nisu toga u HNS-u svjesni, ali nije takvih malo, a tome je podosta kriv i predsjednik HNS-a, jer javno živi u konstantnom sukobu sa samim sobom u istospolnoj zajednici i protuprirodnom bludu. 

Kad se uskoro objavi sretni dobitnik HNS-ove nagradne igre pod nazivom »Provedi dan s Ivanom Vrdoljakom«, valja se nadati da nagrađeni neće biti ubačeni provokator ili kakav neurotični psihopat sklon terorističkim akcijama. Moraju to u HNS-u na vrijeme prepoznati i neprijateljske elemente odmah diskvalificirati, jer bi se u suprotnom moglo dogoditi da taj sretni dan dobije krvavi epilog ako se u dobitnike ugura netko kome je pun kufer Vrdoljakovih laži i manipulacija, do te mjere da je spreman svoje nagradno druženje iskoristiti da Vrdoljaku naravna bubrege.

Možda nisu toga u HNS-u svjesni, ali nije takvih malo, a tome je podosta kriv i predsjednik HNS-a, jer javno živi u konstantnom sukobu sa samim sobom u istospolnoj zajednici i protuprirodnom bludu. Što je jučer rekao, danas je porekao, a ono za što se danas sprema poginuti na političkom bojnom polju, koliko sutra, neće za njega ni postojati. Kao da se nije dogodilo.

Bit će teško ubuduće, unatoč žestokoj konkurenciji, da itko ikada više dosegne ove monumentalne standarde političke korupcije kakve su ovih dana postavili Ivan Vrdoljak i njegov HNS, ti prekaljeni borci za »čist« Zakon o udomiteljstvu, za prava istospolnih parova, čija se prava nisu i neće promijeniti niti za jedan milimetar, baš zato što se Vrdoljakov HNS za njih svim silama borio.

U jednom je trenutku bilo napeto kao u kakvom filmu strave i užasa, jer je početkom prošlog tjedna naš pravednik među pravednicima javno zaprijetio kako će vlastitu Vladu – onu istu koju na vlasti drži HNS – tužiti Ustavnom sudu zato što odbijaju taj nesretni amandman na Zakon o udomiteljstvu. Država je na trenutak prestala disati, a naivcima je kolektivno zapela knedla u grlu, jer se dalo zaključiti kako je HNS, kopajući po podrumu odbačenih vrijednosti svog predizbornog programa, pronašao i vlastitu kičmu spremajući se istu upotrijebiti. A onda je došao i taj dan, malo manje trijumfalan od dana koji će neki sretnik provesti s predsjednikom HNS-a. Dan odluke na glasanju u Saboru.

Tu je prostitucija procvjetala više nego u kakvom dobro organiziranom bordelu. HNS-ovci su odlučili ostati u Saboru i tako omogućiti nužan kvorum kako bi se Zakon protiv kojeg se bore, mogao izglasati. Bijahu Vrdoljakovi bojovnici suzdržani i Zakon bi izglasan, jer pas ipak ne grize ruku koja ga hrani. Pa gdje bi HNS mogao ustati protiv volje HDZ-a. Tako i istospolne zajednice i njihovo civilizacijsko pravo na jednakost možemo komotno ostaviti za neka druga vremena.

Taj Zakon o udomiteljstvu, koji je u petak usvojio navodno časni dom još časnijih zastupnika, ipak se nije pobrinuo za neke od najčasnijih primjeraka časti i poštenja u hrvatskoj politici od stoljeća sedmog do danas. Političare kakvi su Ivan Vrdoljak i Predrag Štromar, netko će sutra morati udomiti, iako to nije propisano zakonom. Netko će trebati zbrinuti i Milanku Opačić, koja je, nakon 20 i više godina svoje principijelne borbe protiv HDZ-a, dočekala dan da joj HDZ-ovci plješću u Saboru zbog njezine odluke da podrži osnivanje Državnog inspektorata, koji je ukinula kao ministrica u Milanovićevoj vladi.

Njihove su političke karijere dotaknule dno, ali to ne znači da su mrtve. Hrvatska je zemlja u kojoj se političko manevriranje konvertita pamti i nagrađuje, a usluge vraćaju i nije uopće teško predvidjeti kako će se jednoga dana naći fotelje i funkcije za Ivana Vrdoljaka i Milanku Opačić. Njoj je Bandić odavno namignuo, pa i više od toga. Neće smetati ni što je HNS u ovom trenutku teški politički mrtvac i na životu ga drži samo HDZ-ov interes za njihovim rukama u Saboru. Kad jednom taj interes nestane, HNS će svoju izdaju platiti na izborima, ali će Vrdoljaka netko sigurno udomiti. Pogotovo ako na vlasti ostane HDZ, a svi su izgledi da će tako i biti. Krug je zatvoren.

Vrdoljaku je dobro u njegovoj istospolnoj zajednici, a protuprirodni politički blud na javnoj sceni nažalost neće biti kažnjen kao što zaslužuje. Mogu građani izaći na izbore i tamo ga kazniti, ali on sigurno neće ostati na ulici ili bez posla. Neće mu pasti ni vlas s glave. Štiti ga nikad napisani i izglasani zakon o udomiteljstvu političkih konvertita, zasluge njegove istospolne zajednice. Pa će se onda netko čuditi zašto je u ovoj zemlji najpopularniji političar u svim anketama – nitko. Preciznije je reći – nitkov.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.