Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Vozači, oprez

foto Vjetar i snijeg stvaraju probleme u prometu, brojne ceste zatvorene, trajekti plove

Foto: I. TOMIĆ
Foto: I. TOMIĆ
Autor: ,
Objavljeno: 13. veljača 2018. u 9:54 2018-02-13T09:54:15+01:00

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine, osim kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama, je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar),
  • autocesta A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok uz dodatno ograničenje brzine od 40 kn/h između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići,
  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene,
  • Paški most.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga zabrana je dodatno za dostava vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Snijeg otežava promet u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i dijelom u Slavoniji. Na pojednim cestama vozi se otežano zbog snijega na kolniku. Oprezno treba voziti i po mokrim i skliskim kolnicima od kiše u Dalmaciji. Zbog tuče na autocesti A1 između čvorova između čvorova Bisko i Zagvozd vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Foto: I. TOMIĆ

Zbog niskih temperatura moguća je poledica u unutrašnjosti. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske i Istre, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Karlovac-Grabovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, DC3 Gorski kotar između Zdihova i Kikovice, autoceste A1 između čvorova Boslijevo 2 i Brinje i A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica (isključivanje tegljača i prikoličara na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke.

Foto: I. TOMIĆ

Trenutno nema prohodne ceste za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno.

U prekidu su:

  • katamaranska linija Novalja - Rab - Rijeka
  • trajektna linija 335 Prizna - Žigljen
  • trajekt na liniji 334 Porozina - Brestova prevozi samo osobna vozila i kamione do 3 tone nosivosti

Prema informacijama s terena, trajekti plove, naša ekipa koja je na putu prema Rabu kaže kako su posebno jaki udari vjetri kod Hreljina kao i da snažna bura nosi snijeg.

Foto: I. TOMIĆ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.