Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
19. studenoga 2019.
Ispis članka: U subotu u Rijeci predavanje o blockchain tehnologiji i bitcoinu - Novi List

NoviList.hr

U subotu u Rijeci predavanje o blockchain tehnologiji i bitcoinu

Virtualna valuta

22. studeni 2017 19:07

Napisao: Andrej Petrak

U subotu u Rijeci predavanje o blockchain tehnologiji i bitcoinu

RIJEKA - Rijeka Legal Hackers organizira besplatno predavanje o Blockchain tehnologiji, njezinoj primjeni i korištenju, što će biti održano u subotu, 25. studenog u 11 sati u Gradskoj vijećnici Rijeke. Govorit će Bruno Škvorc, Blockchain developer, vlasnik Bitfalls.com portala i kripto mjenjačnice i štedionice, odgovarajući na pitanja zašto je Blockchain tehnologija stekla toliku popularnost s Bitcoinom, odnosno zašto je baš Bitcoin najpopularnija od postojećih virtualnih valuta. Između ostalog, bit će riječi o tome kako se lansiraju platforme, postoji li vlasnik platforme i tko sve može unositi podatke u lance podataka te koje su moguće primjene Blockchain tehnologije.

 Rijeka Legal Hackers riječki je ogranak Legal Hackersa, globalnog pokreta koji okuplja pravnike, ICT stručnjake, poduzetnike, pojedince uključene u postupak donošenja zakona, znanstvenike iz svih polja te akademike koji aktivno istražuju i razvijaju kreativna rješenja za neka od gorućih pitanja na presjeku prava i znanost. Od 2012. godine do danas organizacija se proširila na 45 poglavlja na pet kontinenata, a odnedavno djeluju i u Rijeci na inicijativu magistrica prava Doris Bogunović, Anje Dragičević i Severin Barbir, a u suradnji s Borisom Krstanovićem, predsjednikom Strukovne skupine za računalno programiranje i informacijske djelatnosti HGK ŽK Rijeka.

Riječ je o svojevrsnoj platformi za prepoznavanje problema, razvijanje ideja te osmišljavanje  i provedbu praktičnih rješenja u suradnji sa stručnjacima iz različitih domena, a riječko poglavlje fokusirano je, između ostalog, na: podizanje svijesti o potrebi prilagodbe hrvatskog pravnog sustava digitalnom dobu, odnosno uvjetima života i rada na jedinstvenom europskom digitalnom tržištu, prijenos trendova, tehnologije i dobre prakse, kao i implementacije europskih  i svjetskih iskustava i standarda u pogledu zaštite prava intelektualnog vlasništva, kao i na savjetovanje i potporu poduzetnicima pri: osmišljavanju inovativnih rješenja iz područja e-poslovanja te ICT sigurnosti i ostvarivanju prava intelektualnog vlasništva, kao što je ishodovanje žigova, patenata, te drugih načina zaštite nematerijalnih proizvoda. Njihov rad moguće je pratiti na Facebook stranici Rijeka Legal Hackers.