Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
18. studenoga 2019.
Ispis članka: Novi sigurnosno propust Facebooka - objavljuju se fotografije koje korisnici nisi niti objavili - Novi List

NoviList.hr

Novi sigurnosno propust Facebooka - objavljuju se fotografije koje korisnici nisi niti objavili

Skandal

21. prosinac 2018 09:00

Najnoviji sigurnosni propust Facebooka, omogućio je da na internet procure fotografije korisnika, koje oni sami nisu niti objavljivali.

Izvor: Pixabay

Facebook ponovno ima problema sa softwerskim bugovima. Najnoviji je omogućio da procure treće strane imaju širi pristup fotografijama korisnika. Aplikacije koje djeluju posredno preko Facebooka, u rujnu su imale pristup foto objavama korisnika, ali i fotografijama koje korisnici nisu objavili, već su ih spremili u skice ili odustali od objave, prenosi BBC

"Kada netko da dozvolu aplikaciji da pristupi njihovim Facebook fotkama, obično se dopusti pristup samo fotografijama koje ljudi objave na svojoj vremenskoj crti. U ovom slučaju,  moguće je da se trećim stranama dozvoli pristup i drugim slikama.", objavila je kompanija putem bloga. 

Dodaju i informaciju da je ova situacija pogodila otprilike 6.8 milijuna korisnika i više od 1,500 aplikacija. Iz Facebooka su naglasili da će svi korisnici koji su pogođeni ovim događajem, biti o tome obaviješteni putem obavijesti na svom Facebook profilu.