Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Ispis članka: DA SE NE PONOVI PROŠLO LJETO Bespilotne letjelice štite Dalmaciju od požara - Novi List

NoviList.hr

DA SE NE PONOVI PROŠLO LJETO Bespilotne letjelice štite Dalmaciju od požara

Brzo otkrivanje nevolja

24. srpanj 2018 18:50

Napisao: HINA

Letjelice su razmještene na području Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije, ali letit će i gdje god bude potreba za njima

foto ilustracija / Foto Reuters

ZAGREB Oružane snage RH razmjestile su bespilotne letjelice koje će se koristiti na području Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije te na drugim područjima radi brzog otkrivanja požara i nadzora požarišta, izvijestili su u utorak iz Ministarstva obrane RH.

»Korištenje bespilotnih letjelica s ciljem brzog otkrivanja požara i nadzora požarišta novost je u protupožarnoj sezoni u kojoj su i ove godine Oružane snage RH ustrojile Protupožarne namjenski organizirane snage koje čine sve tri grane OS RH: Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske ratne mornarice«, stoji u priopćenju.

Letjelice su razmještene sukladno Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2018. i koristit će se tijekom trajanja Protupožarne sezone 2018. na području Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije i na područjima u kojima bude iskazana potreba za njihovim korištenjem temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje.