Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Ispis članka: Jeste li čuli za 'hair plopping'? Ovom metodom stvorit ćete savršene kovrče - Novi List

NoviList.hr

Jeste li čuli za 'hair plopping'? Ovom metodom stvorit ćete savršene kovrče

Tajna lijepih kovrči

16. rujan 2019 14:02

Napisao: P. N.

Kako postići efekt sjajnih i njegovanih kovrča? Isprobajte popularnu metodu o kojoj svi pričaju

Foto: Unsplash

Ako ste jedna od onih sretnica s kovrčavom kosom, sigurno odvajate puno vremena kako biste ukrotili neposlušnu kosu i postigli izgled lijepih i njegovanih kovrča. Iako bujna i kovrčava kosa zaista izgleda neodoljivo privlačno, mnoge vlasnice kovrčave kose priznaju kako je vrlo teško izbjeći onaj frizz efekt, a čak ni korištenje raznih seruma i krema za kosu često ne pruža onaj toliko željeni efekt glatke i njegovane kose.

Jedna od najvećih grešaka koje vjerojatno radite jest sušenje kose fenom – na taj način kosa gubi svoju vlažnost, a rezultat je suha, oštećena i frizzy kosa. Zbog toga poznati frizeri preporučuju 'hair plopping', popularnu metodu kovrčanja kose prirodnim putem koja pruža zaista fantastične rezultate.

01lenabogucharskaya

Metoda je vrlo jednostavna: nakon što na mokru kosu nanesete regenerator, dobro ju iščešljajte, preokrenite i zamotajte u čistu pamučnu majicu. Zapamtite, što manje 'rastežete' kosu - to bolje. Cilj ove metode jest izvući vaše prirodne kovrče i zadržati vlažnost kose, u čemu pomaže omatanje kose pamučnom majicom. Tako zamotanu kosu ostavite barem 40 minuta (ili preko noći), a zatim raspustite i pustite da se posuši na zraku.

Pogledajte video:

kovrčava kosa, kovrče, hair plopping