Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1n
Sutra: 7° 7° 1n
19. siječnja 2020.
Ispis članka: Vjeverice u gnijezdu zapetljale repove, spašavali ih veterinari hitnim zahvatom - Novi List

NoviList.hr

Vjeverice u gnijezdu zapetljale repove, spašavali ih veterinari hitnim zahvatom

Nezgoda na stablu

18. rujan 2018 07:37

Napisao: P. N.

Veterinari su objavili fotografije na stranici rehabilitacijskog centra Wildlife i napisali kako su repovi petero vjeverica uspješno raspetljani te su životinje oslobođene.

Pixabay.com

Pet vjeverica u Wisconsinu oslobođeno je u nesretnoj zgodi koja ih je zadesila u njihovom gnijezdu. Skupina mladih sivih vjeverica pronađena je sa zapetljanim repovima, u kojima su se našli komadići trave i plastike, piše Sky News.

Smatra se kako je te materijale njihova majka koristila kako bi učvrstila gnijezdo. Ekipa za rehabilitaciju životinja dvadesetak je minuta radila na odmotavanju „gordijskog čvora“, a morali su paziti kako u cijelom procesu male životinje ne bi ostale ozlijeđene.

Anestezija prije zahvata

Veterinari su objavili fotografije na stranici rehabilitacijskog centra Wildlife i napisali kako su repovi petero vjeverica uspješno raspetljani te su životinje napokon oslobođene.

Prema njihovim riječima, vjevericama je bila potrebna hitna intervencija kako u potpunosti ne bi ostale bez svojeg repa. Nesretne vjeverice su prije samog zahvata bile anestezirane.