Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4
Sutra: 10° 10° 4
7. prosinca 2019.
Ispis članka: Prekrasna priča: Prihvatila je u dom malenu vjevericu, a sad se brine i za njenu bebu - Novi List

NoviList.hr

Prekrasna priča: Prihvatila je u dom malenu vjevericu, a sad se brine i za njenu bebu

Topla obiteljska priča

8. siječanj 2019 14:57

Napisao: P. N.

Simone Serfontein iz Južne Afrike, 2016. godine je spasila nemoćnu vjevericu. Njezin Instagram profil danas svjedoči o prekrasnoj i toploj priči, o ljubavi između čovjeka i životinje, ali i teškim trenucima kroz koje su obje prolazile. 

Photo: Facebook

Simone Serfontein na Instagram profilu ima vojsku obožavatelja koji prate zgode njezinih vjeverica. Priča počinje krajem 2016. godine kada je Simone pronašla malenu vjevericu koja je pala sa stabla.

U blizini nije mogla pronaći njezinu mamu pa je odlučila pomoći nemoćnoj životinjici. "Kada smo je pronašli, još uvijek je bila roza. Imala je možda 5 ili 6 dana kada smo je skupili. Bila je ledeno hladna i dozivala je mamu, ali mama nažalost nikada nije došla po nju", priča Simone za Bored Pandu.  

Simone objašnjava da je imati vjevericu za kućnog ljubimca pravi izazov. Prvih ju je nekoliko tjedana hranila svakih sat vremena i smišljala riješenja oko problema s toaletom malene životinjice. "Napravila sam joj malenu kutiju s dekicama, ali nije htjela spavati unutra. Osjećala se sigurno pored mene, pa sam joj dozvolila da spava samnom u krevetu.", prisjeća se Simone. 

Dan za danom, vjeverica Dingetjie je postala voljeni obiteljski ljubimac. "Uvijek smo je uzimali kada bi negdje putovali i ona je u tome uživala. Izašla bi iz kaveza u kojem je putovala i popela nam se na rame, promatrajući kuda idemo", prenosi Bored Panda.

 Simone je bila svjesna da će kad tad vjeverica morati biti puštena u prirodu. No, vjeverica Dingetjie je imala druge planove. Nakon što je provela neko vrijeme izvan kuće, odlučila se vratiti natrag. Simone objašnjava da su joj dozvoljavali da ostane izvan kuće, ali bi se Dingetjie uvijek vratila predvečer. Umjesto drveta, neodoljiva je vjeverica izabrala ladicu u kući, gdje je sama napravila gnijezdo od toaletnog papira.