Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
17. veljače 2020.
Ispis članka: Otkriveno da se među 50 milijuna hakiranih Facebook korisnika našao i Mark Zuckerberg - Novi List

NoviList.hr

Otkriveno da se među 50 milijuna hakiranih Facebook korisnika našao i Mark Zuckerberg

Pogođen vrh Facebooka

30. rujan 2018 17:19

Napisao: P. N.

Premda u svom službenom očitovanju Facebook nije otkrio da je u posljednjem hakerskom napadu pogođen i sam vrh društvene mreže, informacija je iscurila u javnost i zabrinjava mnoge

Foto Facebook

Još jedan veliki napad na privatnost i sigurnost korisnika Facebooka u kojem je provaljeno na 50 milijuna profila, nije poštedio ni vrh mreže, a među napadnutima se nalaze i Mark Zuckerberg i Sheryl Sandberg, navodi The New York Times.

Službeno očitovanje još uvijek ne navodi ozbiljnost posljedica ovog napada, a iz Facebooka govore da je istraga još uvijek u ranoj fazi te je povratak sigurnosti za korisnike osiguran.

U posljednje je vrijeme Facebook ionako pod povećalom javnosti nakon skandala o manipulaciji podacima korisnika, a ovaj događaj baca još veću sjenu na društvenu mrežu koja zadobiva sve veći broj kritika.

Činjenica da je ovaj napad na korisnike bio uperen i protiv najvišeg vodstva Facebooka - Zuckerberga kao suosnivača i direktora kompanije, a Sandberg kao glavnu direktoricu operacija - dovodi u pitanje stvarnu ozbiljnost problema u kojem su ugrožene informacije i s najviših instanci mreže.