Foto Pixabay
Ako niste ljubitelj kave, piškote možete namakati u liker od limuna razrijeđen mlijekom
Tradicionalan talijanski kolač, tiramisu radi se s kremom na bazi jaja, no ako niste sigurni u njihovu svježinu radije ih nemojte koristiti. Pronašli smo recept u kojem jaja zamjenjuje kondenzirano mlijeko, a svi ostali sastojci iz klasičnog recepta posve su jednaki.
Sastojci za 4 osobe: 350 g sira mascarpone 350 g, 100 g slatkog vrhnja, 100 g kondenziranog mlijeka, 8 komada piškota, 50 ml kave, gorki kakao ili naribana tamna čokolada, šećer po želji
Priprema: Prije nego krenete s pripremom kreme skuhajte kavu i pustite ju da se ohladi. Ako volite slađe deserte kavu zašećerite količinom šećera po želji.
U posudu staviti mascarpone i kondenzirano mlijeko, promiješajti i staviti u hladnjak. Od slatkog vrhnja napraviti šlag. U šlag pažljivo umiješati smjesu mascarponea i kondenziranog mlijeka. Pažljivo miješati kremu od dna prema vrhu kako šlag ne bi »pao«.
Ako niste ljubitelj kave, piškote možete namakati u liker od limuna razrijeđen mlijekom.