Dobra ideja

Volite pizzu? Zašto je ne bi zarolali

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Za punjenje se možete pridržavati našeg recepta, ili odaberite omiljene sastojke

Rijetki su oni koji ne vole pizzu. U današnjem receptu ona je pripremljena na malo drugačiji način. Nakon što se nadjene pizza se – zarola. Za punjenje se možete pridržavati našeg recepta, ili odaberite omiljene sastojke. Važno je samo da ne izostavite pasatu od rajčice. Sastojci za dvije rolane pizze: 500 g brašna220 g vode50 g maslinova ulja7 g svježeg kvasca 6 g soliZa punjenje:  200 g suhe mozzarelle ili sira po želji250 g pasate od rajčice60 g luka srebrenca1 svežanj peršinasol, papar, maslinovo uljePo želji: dimljena šunkaPriprema: U mlakoj vodi otopiti kvasac, dodati ulje i na kraju malo po malo brašna, sve dok ne potrošite svu navedenu količinu. kada brašno upije svu tekućinu prebacite na dasku i nastavite mijesiti. Tijesto staviti u posudu, pokriti prijanjajućom folijom i pustiti sat vremena da se diže na sobnoj temperaturi. Dok se tijesto diže, sir valja narezati na kockice, a luk na tanke ploške. Peršin sitno nasjeckati. Pasatu začiniti uljem, solju i paprom. Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela. Prvi dio tijesta tanko razvaljati, po površini rasporediti polovicu pasate, polovicu sira i polovicu nasjeckanog luka i peršina. Trećinu tijesta preklopiti, pa ponoviti. Lagano pritisnuti rukama. Dobit ćete plosnatu štrucu. Zatvorite krajeve i stavite na nauljeni pleh. Isto ponoviti s drugim dijelom tijesta.   Peći u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 25 minuta. Kada je pečeno pustiti da se malo ohladi, rezati i poslužiti.Po želji možete staviti i malo dimljene šunke ili pršuta.