Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. veljače 2020.
Ispis članka: Veću porciju od ove niste vidjeli: U "vezirskom gradu" pod 1,5 metara somuna stalo 2.160 ćevapa - Novi List

NoviList.hr

Veću porciju od ove niste vidjeli: U "vezirskom gradu" pod 1,5 metara somuna stalo 2.160 ćevapa

Ćevabdžinica Hari u Travniku

21. ožujak 2019 19:40

Napisao: P. N.

Džinovska porcija ćevapa pravljena je tek trideset minuta, a građanima Travnika, kojih se okupilo oko tri stotine, trebalo je tek petnaest minuta da je pojedu.

foto: facebook / ćevabdžinica Hari

U Travniku u Bosni i Hercegovini, "vezirskom gradu" koji je u svojim djelima opisao nobelovac Ivo Andrić, odlučili su se još jednom upisati u vječnost. Povodom Dana općine tamo su napravili najveću porciju ćevama u Bosni i Hercegovini, u koju je pod veliki somun posebno pravljen za ovu priliku stalo čak 2.160 ćevapa. Somun za najveću porciju ćevapa promjera je 1,5 metara.

Džinovska porcija ćevapa pravljena je tek trideset minuta, a građanima Travnika, kojih se okupilo oko tri stotine, trebalo je tek petnaest minuta da je pojedu.

Organizator ove gastronomske zanimljivosti travnička je ćevabdžinica "Hari", koja je među dobrim poznavateljima gastronomskih prilika u susjednoj zemlji na glasu kao jedna od najboljih ćevabdžinica u Bosni i Hercegovini.

- Bosna i Hercegovina je prepoznatljiva u svijetu po mnogo čemu, ali kad spomenemo tradicionalna jela, malo je onih koji odmah ne pomisle da jedno od najvažnijih tradicionalnih jela nismo službeno zaštitili. Za razliku od BiH, to su uradile Hrvatska i Slovenija te zasebno brendirale bosanske ćevape i uvrstile ih u gastronomsku ponudu, izjavila je ovom prilikom Aldijana Dizdar, koja je u ćevabdžinici Hari zaposlena kao menagerica zadužena za marketing.

haaaari