Vladavina bundeva

Razveselite obitelj malo drugačijim doručkom: Mekane palačinke od bundeve s cimetom

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Palačinke od bundeve su idealne za one lijene vikende kada si stignemo priuštiti doručak kod kuće.



Vrijeme nam je idealno da obitelji i prijateljima poslužimo mekane palačinke od bundeve i tako začinimo doručak. Jednostavna smjesa se od početka radi s brašnom, mlijekom, jajima, uljem, začinom od bundeve i šalicom pirea od – bundeve. Recept stiže s bloga CookPed, a idealan je za one lijene vikende kada si stignemo priuštiti doručak kod kuće uz mirno jutarnje druženje i ukusne palačinke.


Sastojci


Suhi


  • 500 g brašna


  • 1 čajna žličica praška za kuhanje


  • 60 g šećera


  • 2 čajne žličice smeđeg šećera


  • 2 čajne žličice začina od bundeve


  • 1 žličica cimeta


  • pola žličice soli


Mokri


  • 370 ml mlijeka


  • 250 mg pirea od bundeve


  • 2 jaja


  • 2 čajne žlice ulja (plus jedna dodatna za kuhanje)


Priprema




Sve suhe sastojke smiksajte u velikoj posudi, a isto učinite i s mokrim sastojcima u drugoj. Mokre sastojke zatim prelijte preko suhih i miksajte dok se ne sjedine. Nemojte miksati električnim mikserom već drvenom kuhačom ili špatulom. Nemojte promiješati više od deset puta jer će vam palačinke doći “gumene”. 


Tavu u kojoj planirate peći zagrijte na srednje do jakoj vatri i dodajte malo ulja. 


Za jednu je palačinku potrebno uzeti četvrtinu smjese koju izlijete na tavu i pečete dok se na vrhu ne pojave mjehurići (oko tri minute). Okrenite palačinku i pecite dok ne posmeđi s donje strane, još otprilike dvije minute.


Palačinke poslužite odmah uz dodatak sirupa ili preljeva po želji. Dobar tek!